Artikler

Miljø

Lær at skåne miljøet

God adfærd over for miljøet er noget, der både skåner vores allesammens planet og din egen pengepung. Som boligejer kan du rent faktisk gøre rigtig meget for at skåne miljøet i din dagligdag. Her på siden kan du finde masser af gode råd og simple tips til, hvordan du og din familie kan bidrage til mindre forurening og mere genanvendelse. 

 

Spar på vand og strøm

En stor del af miljøindsatsen i private hjem handler om at spare på resurserne. På LavSelvGuiden vil vi rigtig gerne bidrage til, at vi alle sparer mere på både vand, varme og strøm. Tag kortere bade, skrift til sparepærer, sluk lamper og kontakter, når du ikke bruger dem, udskift dine hvidevare til miljørigtige modeller eller overvej, om efterisolering af boligen er en investering, som du burde foretage.

Lær at genanvende

Vil du være grøn, er det vigtigt at genanvende så meget som muligt. Her på siden kan du få råd og vejledning fra professionelle fagfolk og eksperter til, hvordan du sorterer affald, bortskaffer skadelig kemi og batterier, genanvender husholdningsaffald og meget andet. Miljøet er ligeledes vigtigt at have i baghovedet, når du gør rent eller anvender sprøjtemidler i haven. 

 

Spar penge

Genanvendelse og omtanke for miljøet har ikke kun en positiv effekt på vores klode. Når du sparer på strøm, vand og varme kan det nemlig samtidig mærkes på pengepungen. Ved at spare på ressourcerne slipper du for de dyre miljøafgifter, hvilket set over en årrække kan give rigtig store besparelser på dit husholdningsbudget.