Skån miljøet

De fleste er klar over, at batterier ikke må komme i skraldespanden. Mangler du skraldesortering i nærheden af din bolig, kan mange dog somme tider ty til den nemme metode og alligevel smide de farlige batterier i skraldespanden. Batterier er dog skadelig for både sundheden og miljøet, hvis de ryger til forbrænding sammen med det resterende affald. Der kan stadig findes gamle batterier, som indeholder kviksølv. Brændes disse batterier vil kviksølvet fordampe, hvilket kan gøre skade på både luft, miljø og fødevarer. Her får du derfor Miljøstyrelsens bedste tips til, hvordan du bedst kommer af med dine brugte batterier:

 

Kom sikkert af med dine batterier

  • Saml dine batterier sammen og aflevér dem på genbrugsstationen. Her har de en sorteringsspand kun til batterier - så her kan du altid aflevere dem i genbrugspladsens åbningstider.
  • Nogle lokaleområder har batteribokse opstillet. Tjek, om det er tilfældet i dit nabolag
  • I nogle kommuner er det også tilladt blot at ligge batterierne i en pose ovenpå skraldespanden. Dette er dog forskelligt fra kommune til kommune, så sørg altid for at tjekke, hvilke regler der gælder hos dig.
  • Har du problemer med at pille batteriet ud, såsom i din computer eller andet elektronisk udstyr, så aflever hele produktet som elektronikaffald.
  • Er batterierne defekte, bør du ikke vente! Disse skal køres til genbrug med det samme!
  • Bilbatterier og andre større batterier skal du altid aflevere til genbrugsstationen eller der, hvor batteriet er købt.

 

Find svaret på nettet

Er du i tvivl om noget i forbindelse med bortskaffelse af batterier, så læs mere om det på Miljøstyrelsens hjemmeside eller kampagnehjemmesiden ’Farvel Batteri’. Du kan også altid kontakte din kommune, hvis du har spørgsmål.

 

Læs også: Bestil afhentning af storskrald - nemt & gratis