Guide til at mindske varmeregningen

Hvis du hver måned oplever at varmeregningen er for høj, eller at det gamle olie- eller gasfyr kører på sidste omgang, kan det være tid til at overveje at skifte til fjernvarme i huset.

 

Må man selv installere fjernvarme?

Det kan måske være fristende selv at gå i gang med at installere fjernvarme i huset, hvis man gerne vil spare nogle penge på en autoriseret VVS-installatør. Men det er ikke altid det kloge valg, da det kræver en stor forhåndsviden, det rigtige værktøj og høj faglighed at lave sådan en installation. Det er et meget komplekst indgreb i huset og i varmesystemet, og det er derfor ikke muligt at installere fjernvarme selv.

 

Fordelene ved fjernevarme

Der er mange gode fordele ved at få fjernevarme. Eksempelvis er det en god mulighed for at spare penge på varmeregningen at få installeret fjernvarme i hjemmet. Derudover er det en klimavenligløsning, der er fremtidssikret og som mindsker CO2 udledningen.

Fjernvarme har en lang levetid, og støjer ikke. Der er lave vedligeholdelsesomkostninger på systemet, og det er en løsning, der ikke behøver nogen øvrige varmekilder, men som fungerer perfekt helt for sig selv.

 

Tilskud til fjernvarme

Det er nu muligt at få tilskud fra staten til at installere fjernvarme i hjemmet. Det er en politisk aftale, der er lavet for at sænke forbruget af naturgas, så husejerne kan få mere miljøvenlige løsninger, der er til gavn både for forbrugerne og for miljøet. Et oliefyr bruger tre gange så meget energi, som en varmepumpe, og det kan ses på varmeregningen. Det er derfor langt billigere nu at skifte det gamle olie- eller gasfyr ud med varmepumper eller fjernvarme.På den måde kan helt almindelige husholdninger være med til at udfase fossile brændstoffer og skabe bedre vilkår for klimaet.