Indbrudssikring af dit hjem

Kom tyven i forkøbet og tag dine forholdsregler for at beskytte dig og din familie. I skal kunne føle jer trygge og føle, at jeres hjem er sikkert - både når I er hjemme, inde ved siden af hos naboen eller langt væk på ferie. Der er en masse ting, du kan gøre for at forhindre indbrudstyven i at komme ind i dit hjem. Det kan både være tyverialarmer, indbrudssikring af vinduer, hjælp fra naboer eller gode og sikre låse til alle dine indgange. Hvis ikke dine nuværende låse er sikre, er det nemt og ligetil at få dem udskiftet, så de lever op til de anbefalede retningslinjer og sikringsklasser.

 

Ældre låse gør det nemt for indbrudstyven

Ældre og dermed slidte låse har slet ikke samme sikring som nye låse har og kan derfor gøre det meget let for en indbrudstyv at bryde ind. Sørg for at få godkendte låse til dit hjem – og jo flere, jo bedre. Din hoveddør skal helst have én, hvis ikke flere gode låse. Du kan med fordel gennemgå dit hus med en låsesmed, inden du får monteret nye låse, så du får vejledning om, hvor det er allerbedst at placere låsene. Bor du i nærheden af København og skal have skiftet låse inden længe, kan du kontakte en professionel låsesmed med mange års erfaring og få foretaget et låseeftersyn. En låsesmed kan rådgive dig i, hvad din bolig har brug for for at blive mere sikker.

 

Forsikringsselskabernes krav til låse

Antallet af indbrud er årligt stødt stigende, men heldigvis er du som ejer selv herre over, hvor sikker din bolig er. Der findes forskellige klassificeringssystemer, forsikringsselskaber bruger til at vurdere, om dine låse og nøgler udviser stor nok modstand mod indbrudsforsøg. SKAFOR-klassificeringen inddeles i fire farver, hvor rød er det sikreste, og hvor gul ikke er sikker og bør udskiftes.

  • Nøgler, der er i sikringsklasse rød, er 6-stiftede og har også en sidekode. Disse nøgler ses som værende sikre og anbefales.
  • Nøgler fra sikringsklasse blå menes også at have en standsende effekt mod indbrudsforsøg.
  • Nøgler fra hhv. sikringsklasse grøn og gul menes at være hindrende og hæmmende.

 

En god forsikringsgodkendt lås vil gøre en stor forskel for dig og din familie, hvis der kommer en indbrudstyv på besøg.