Spar penge: Vælg energiruder

Du kender det måske godt: selvom vinduerne er lukkede, termostaten på radiatoren ikke har mere at give af, og du render rundt med uldsweater, sutsko og to par sokker, så er det som om, at du aldrig helt får varmen. Løsningen skal nok findes i dine vinduer. For hvis du ikke har nogle gode og energivenlige vinduer, så kan du tage nok så mange sokker på. I en tid hvor miljøbevidsthed og klimavenlighed fylder mere og mere i den offentlige debat, bliver mange danskere også opmærksomme på, at det grønne valg ikke nødvendigvis kun er godt for kloden – men også for dem selv. Med de rigtige, energivenlige vinduer kan du reducere din varmeregning og undgå at fyre for gråspurvene.

 

Varm anbefaling til kolde dage

En kompetent glarmester kan hjælpe dig med at finde frem til det rette valg, når du skal have udskiftet vinduer. Men rigtig mange danskere vælger energiruder, som er en form for termorude, der altså både hjælper miljøet og på varmeregningen. Energiruder er belagt med en overflade, der reducerer varmeudslippet i din bolig, ligesom de udnytter varmen fra solen. Det er altså et fornuftigt valg, som varmt kan anbefales.

 

Glarmesteren klarer det for dig

En måde hvorpå du kan tjekke, om det trækker fra dine vinduer, er selvfølgelig at mærke efter med dine hænder. Alternativt kan du sætte nogle stearinlys i karmen og lægge mærke til, om de blafrer meget. Hvis de gør, ved du, at der strømmer for meget luft ind gennem vinduet. Og her er det en god idé at ringe til en glarmester. Et eksempel på en dygtig glarmester er Glarmester Niels Larsen, hvis kompetencer strækker sig fra alt inden for private til erhvervskunder.

 

Spar på den lange bane

Hvis du fx vælger ruder i energiklasse A, som er den højeste, men også dyreste klasse, kan du spare op mod flere tusinde kroner årligt. Så inden du helt affejer muligheden om at bruge lidt flere penge på vinduesudskiftning, så tænk på, at det på den lange bane er godt for både din pengepung, kloden og, nå ja, gråspurvene naturligvis.