Sådan vælger du den rigtige støvsuger

Er du på jagt efter en ny støvsuger? Her er de bedste råd til, hvad du skal være opmærksom på. Hvis din gamle støvsuger efterhånden er så udslidt, at den gør dit hjem mere beskidt end rent, så er det nok på tide at gå på udkig efter en ny. Men markedet er kæmpestort, når det kommer til støvsugere, og det kan af og til virke som om, at de alle kan noget forskelligt. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Derfor har vi her samlet de bedste spørgsmål, du skal stille dig selv, når du er på jagt efter en ny støvsuger:

 

Hvor meget vil du gerne støvsuge?

Det er meget individuelt, hvor rent man gerne vil bo. Nogen foretrækker at støvsuge hver dag, mens andre synes, det er rigeligt at støvsuge en gang om måneden. Vælg en støvsuger, der passer til dit rengøringsbehov.

 

Har du dyr?

Hvis du har dyr, så er du på forhånd sikkert allerede kendt med pelstotter på gulvet og i hjørnerne. Dyr fælder, og det er desværre et af onderne ved at have hund eller kat. Derfor skal du lede efter en støvsuger med kraftigere sugestyrke, når du skal købe ny.

 

Har du tæpper eller trægulv?

Det er en god idé at vælge støvsuger alt efter hvilke type gulv, du har. Hvis du har trægulv, og gerne vil undgå ridser og slid, skal du lede efter et støvsugerhoved med gode og kraftige børster. Hvis du har mange tæpper eller måske endda væg-til-væg-tæppe, er det en god idé at vælge et hoved uden for mange børster, da den da bliver lettere et manøvrere.

 

Hvor finder du den billigste støvsuger?

Der findes mange forskellige forhandlere af støvsugere, og der er tit stor forskel på priserne. Når du har besluttet dig for hvilken støvsuger, der passer bedst til dig, er det derfor en god idé at prissammenligne den på nettet. En af de forhandlere, der som regel har det billigste udvalg af støvsugere, er Fnugfri.dk.

 

Foretrækker du pose eller ej?

Det er en helt individuel smagssag, om man ønsker støvsuger med pose eller uden pose. Nogle synes, det er meget lettere bare at smide posen ud, når den er fyldt. Andre synes, det er nemmere bare at tømme beholderen. Der findes mange forskellige støvsugervarianter med både den ene eller den anden model, så du skal bare beslutte dig for, hvad du bedst kan lide og foretrækker.

 

Har en i familien astma eller allergi?

Det kræver ekstra omtanke at købe støvsuger, hvis dig eller en i din familie lider af astma eller allergi over for eksempel husstøvmider. Du skal holde øje med det såkaldte HEPA-filter, der står for High Efficiency Particulate Air. Filteret sørger for, at de små partikler ikke slipper up og generer.