Bliv klogere på fordele og ulemper ved et pillefyr

Et pillefyr er en yderste populær opvarmningsløsning, eftersom de er forholdsvis nemme at have med at gøre i det daglige, og så er de yderst energieffektive kontra fx olie- eller elvarme. De falder ind under et prisleje, som langt de fleste kan være med på, og så er der samtidig den bonus, at fyring med træpiller er ganske miljøneutral. Et pillefyr er dog ikke altid en ren win-win-situation, og dette indlæg vil derfor gøre dig klogere på, hvilke fordele og ulemper, der kendetegner dette varmeanlæg.  

 

Fordele ved pillefyr: Spar på pengepungen og få en miljøvenlig opvarmning

Som udgangspunkt er et pillefyr et rigtig godt alternativ sammenlignet med andre opvarmningsanlæg. Det er det, fordi du med et pillefyr kan komme i gang til en forholdsvis lav pris, og denne pris vil du i løbet af ganske få år have tjent hjem igen. I det hele taget kan du opleve at spare op til 50% af varmeregningen, hvis du går fra et oliefyr eller elvarme til et pillefyr. Pillefyret er også et godt alternativ, fordi det kun forurener minimalt og er meget brugervenligt. Sørg for at pleje dit fyr, så du kan få mest muligt ud af det.

 

Ulemper ved pillefyr: Et pillefyr kræver din opmærksomhed i ny og næ

Der er åbenlyse fordele ved at vælge et pillefyr, mens ulemperne er mere en smagssag. Pillefyrets processer er ikke fuldt automatiseret endnu, hvilket betyder, at hvis du ejer et, må du hjælpe pillefyret i ny og næ. Når træpillerne eksempelvis er brændt igennem, skal du fjerne asken fra beholderen og fylde nye træpiller i. Det er ikke, fordi det tager lang tid eller er meget krævende, men det kræver selvfølgelig, at du er hjemme til at gøre det (cirka én gang i ugen). Hvis du er på ferie i længere tid, har du måske nogle naboer eller bekendte, der gerne vil hjælpe.