Sortér dit affald nemt og hurtigt

De fleste af os vil egentlig rigtig gerne sortere vores affald for at være gode ved miljøet, men det skal bare samtidig være nemt. Det der med affaldssortering kan godt virke som en uoverskuelig opgave til at starte med, hvis ikke du er helt sikker på, hvordan det skal gribes an. Det handler om at finde en god rutine, hvor du på en nem og hurtig måde kan få sorteret dit affald – når først rutinen er fundet, kan affaldssorteringen blive en naturlig del af hverdagen.

 

Sådan kan du sortere

Kommunen kommer med anvisningerne for, hvilke typer, du skal dele dit affald op i, fx madaffald, papir og pap, glas, metal og plast, batterier samt restaffald.

Praktisk er der mange forskellige muligheder for, hvordan affaldet så kan sorteres, og løsningen kommer helt an på den enkelte. Især det med at finde plads til at sortere kan være en uoverskuelig opgave. Her er lidt inspiration:

 

  • Indret allerede tilstedeværende rum som køkkenskuffer eller skabshylder til affaldssorteringen. På den måde er det gemt væk samtidig med, at det er nemt med det hele på ét sted.
  • Reolsystemer til affaldssorteringen er en løsning brugt af flere, fordi det er overskueligt, når det hele er samlet i ét system. Hver affaldstype kommes i hver sin kasse eller kurv i reolen.
  • Sorter affaldet i håndterbare bokse, kasser eller poser, der nemt kan bæres ud, når de er fulde. Fx klodskasser er nemme at stable og bære.
  • Sæt labels på beholderne til de forskellige affaldstyper. Brug både tekst og billeder, så du aldrig er i tvivl om, hvor affaldet hører til. Med billederne kan selv de mindste i familien sortere rigtigt.
  • Brug gennemsigtige beholdere for nemheds skyld. På den måde kan du hurtigt overskue, om du smider affaldet i det rigtige sted, samt hvornår beholderen er fuld og skal tømmes.
  • Tænk over beholdernes materiale. Vælg et praktisk materiale affaldsbeholder, der kan holde til noget vægt, som ikke ødelægges af fugt, og som nemt kan gøres rent, så du undgår lugt fra affaldet.

 

Du gør en god gerning

Selvom arbejdet med affaldssorteringen kan virke besværligt, så husk dig selv på, at du gør noget godt for miljøet. Det har stor værdi for fremtiden, at du prioriterer korrekt affaldssortering i din hverdag.

 

Læs også: Sådan håndterer du batterier mest miljøvenligt