Spar penge med fjernvarme

Det kan være svært at finde hoved og hale i informationer, når det kommer til at vælge opvarmningsform til dit hjem. Fjernvarme er blandt de billigste og mest miljøvenlige muligheder, og der findes mange fordele ved at vælge fjernvarme som opvarmningsform. For eksempel er fjernvarme mere energieffektivt og dermed bedre for miljøet. Her er der en række fordele ved at vælge fjernvarme som opvarmningskilde, så du, som forbruger, kan få et bedre overblik over informationerne. Hvis du har brug for at få foretaget en fjernvarmeinstallation og bor i eller omkring Silkeborg kan du med fordel kontakte Lemming VVS.

 

Omtanke for miljøet

Ved CO2-udledning forstærkes den globale opvarmning, så det er vigtigt, at vi har miljøet i baghovedet, når vi vælger vores opvarmningsform. Fjernvarme bruger overskudsvarme fra el-produktion og affaldsforbrænding og altså varme, der ellers ville være gået til spilde, og derfor er fjernvarme bedre for miljøet. Fjernvarme kan produceres på alt fra flis og halm til sol og biogas, og når den produceres på olie og naturgas udnyttes energien langt bedre og mere effektivt, end man ville kunne med eget fyr derhjemme.

 

Spar penge med fjernvarme

Det er ikke kun til miljøets fordel, når du vælger at opvarme dit hus med fjernvarme – din bankkonto vil bestemt også takke dig. Med fjernvarme er man mange om at deles om udgifterne, så alle kan få glæde af den store produktion. Derved får fjernvarmeværket mulighed for at købe stort ind og dermed sikre at brændsler og ressourcer udnyttes effektivt. Der er altså penge at spare, hvis du vælger fjernvarme som opvarmningskilde til dit hjem.

 

Nem og fremtidssikret

Ved at vælge fjernvarme slipper du for at bruge noget særligt omfang af ressourcer på vedligeholdelse, og samtidig får du leveringssikkerhed. Derudover lugter fjernvarme ikke, og du behøver ikke at bekymre dig om brændsel eller lignende, for det eneste du skal gøre for at få varme er at åbne for radiatoren. Når du vælger fjernvarme skal du heller aldrig bekymre dig for, om der er varme nok – det kan du trygt overlade til fjernvarmeselskabet. Det bliver nærmest ikke nemmere end det! Med fjernvarme kan man benytte mange forskellige overskudsenergikilder, hvilket giver mulighed for at udnytte lige præcis de energikilder, der er i overskud i samfundet. Fjernvarme er dermed fremtidssikret – både i forhold til at finde den mest økonomiske og den mest miljøvenlige løsning.

 

Gode tips til fjernvarme

Hvis du vælger fjernvarme, er det en god idé at følge disse nemme og smarte tips for at udnytte energien bedst muligt for færrest mulige penge.

  • Åbn aldrig kun én radiator. Radiatorerne arbejder bedst sammen, og du sparer penge ved at tænde flere på svag varme fremfor én for fuld varme – heller ikke selvom en enkelt sagtens ville kunne varme op alene.
  • Undgå at tildække radiatorerne. Møbler skal helst have god afstand til din radiator og det samme gælder lange gardiner.
  • Luft ud dagligt. Det giver et meget bedre indeklima, hvis du sørger for dagligt at lufte ud i dit hjem. Luft ud med gennemtræk i omkring 2-3 minutter – og husk endelig at slukke termostaten imens.