Termografering kan afsløre husets utætheder

Hvis du ikke har hørt om termografi tidligere, så følger her en kort forklaring: Termografi bruges til at afsløre, hvor på huset, der er varmetab. Ved hjælp af avanceret måleudstyr i form af infrarød stråling kan man lokalisere, hvor der eksempelvis er mangelfuld isolering.

En termografering kan også afsløre kilderne til varmetab og varmespild i hjemmet. For at optimere sin bolig både nu og på længere sigt kan det overvejes, om termografering kunne være en mulighed for dig. Derudover kan termografering også hjælpe med at nedsætte varmeregningen, da den afslører, hvorledes husets isoleringsevne kan forbedres.

 

Sådan opdager du en utæthed

Hvis du oplever, at det trækker i dit hjem, selvom alle døre og vinduer er lukkede, så kan det indikere, at der er en utæthed eller flere et sted i din bolig. Dette er selvfølgelig ikke noget, man kan spotte med det blotte øje. Derfor kan man kontakte en virksomhed, såsom Midtsjællands EL-service, som kan udføre en lækagesporing med termografi.

 

Minimer udgiften til varmeregningen

Ved at få udført en termografi af et professionelt firma bliver det muligt at finde frem til, om der er mangelfulde isoleringer i boligen. Man kan eksempelvis være så uheldig, at det er lavet hulmursisolering, eller at der faktisk mangler isoleringer visse steder.

Med en termografi og en kompetent vejledning fra en fagmand, kan man finde frem til de steder, hvor det vil være fordelagtigt at isolere mere. Hermed kan man nedsætte energiforbruget, og dermed minimere udgifterne til varmeregningen.

 

Hvem kan få foretaget en termografering?

I dag stilles der også større og større krav til isoleringsevnerne på husene. En god og solid isolering af huset er med til at langtidssikre husets stand og eventuelle salgbarhed. Ikke mindst er det for beboerne vigtigt, at indeklimaet har en tilpas temperatur og er behageligt.

Både huse af ældre dato samt nyere huse kan få foretaget en termografering eller varmesøgning. Man kan sågar få udført en termografering af sin lejlighed, hvis dette ønskes. Uanset hvilken boligform man har, så kan man bestemt tage til overvejelse, om termografering ville kunne spare én i sidste ende på varmeregningen.