Spar på pengepungen og miljøet med bedre isolering

At investere i korrekt isolering vil ikke blot spare dig penge på varme, men også mindske din miljøforurening betydeligt. Det er et simpelt tiltag, som ikke kræver vedligeholdelse eller vaneændringer, og passer derfor godt til alle livsstile. Her er en introduktion til isolering, og hvordan du kan forbedre dit hjem herved.

 

Spar MANGE kg CO2

Ved korrekt isolering forstås isolering med materialer, som er CO2-billige i produktion og holder bedre på varmen. Uanset din varmeleverandør og -kilde kan du altså holde varmen inden for dit hjems mure og spare unødvendig opvarmning. Det skaber desuden et behageligt indeklima, hvor temperaturen er konstant. Der er mange kg CO2 at spare, hvilket gør isolering til en yderst effektiv måde at skære i sit energiforbrug.

 

Isolering er hurtigt tilbagebetalt

Når regningen er betalt, vil du opleve at spare penge. Som følge af nedsat varmeforbrug falder din varmeregning, naturligvis. I denne proces er der mange penge at spare, så en investering i isolering er ofte hurtigt tilbagebetalt. I denne forbindelse bør nævnes, at der findes forskellige typer isolation. Hvilken, der passer bedst til dit hjem, afhænger af husets alder, tilstand, størrelse samt hvor meget du ønsker at investere heri. Desuden fungerer nogle typer af isolering bedre til specifikke dele af huset. Derfor er det altid en god idé at undersøge, hvilke typer af isolering, der er relevante for dit hjem. Er dit hus fra før midten af 1970’erne, er det sandsynligt, at det ikke er hulmurisoleret. Er det ikke hulmurisoleret, er dette en oplagt måde at forbedre husets isolering, da det både er billigt og effektivt.

 

Overvej efterisolering

En god måde at opnå mere energieffektivitet er ved efterisolering. I mange tilfælde vil du hurtigt kunne spare omkostningerne – og spare meget CO2. Ifølge Rockwool vil en husstand, der får varme fra Fjernvarme, kunne spare cirka 1.500 kr. om året, hvis blot 20 meter rør efterisoleres. Omkostningerne herved er omkring 1.000 kr. og tilbagebetalingstiden er altså på mindre end et år. Ved ovennævnte eksempel sparer du desuden 300 kg CO2 om året – svarende til at køre mere end 900 km i en gennemsnitlig benzinbil ifølge Økolariet. Vil du tjekke, hvor meget du kan spare på efterisolering med Rockwool, kan du gøre det her Rockwool beregner.

 

Læs også: Godt indeklima er super vigtigt for sundhed