Få gode råd til rengøringen

At holde et hus rent og sundt kræver jævnligt rengøring og oprydning. Der skal støvsuges, ryddes op, tørres af, luftes ud og meget mere. Vi har her samlet en række gode husråd, som kan hjælpe dig med at gøre din hverdag lettere og renere.

 

  1. Spar penge på rengøringsmiddel

For at spare penge kan du med fordel bruge en hjemmelavet opblanding som alternativ til de dyre rengøringsmidler. Bland blot 2 dl opvaskemiddel og 1 dl eddike. Blandingen virker rigtig godt mod bl.a. kalk og snavs på badeværelsesgulvet.

 

  1. Fnugrulle-tricket

I stedet for at bruge støvsugeren på en lampeskærm af stof, kan du med fordel bruge en fnugrulle. Den tager meget mere støv af lampeskærmen, samtidig med at det er væsentligt nemmere.

 

  1. Slut med dug

Hvis du gerne vil være fri for, at spejlet dugger til efter badet, er barberskum faktisk løsningen. Smør en lille mængde barberskum på spejlet og tør det af. Så burde det holde duggen væk i et par dage.

 

  1. Afkalkning af brusehovedet

Når dit brusehoved er plaget af kalk, kan du bruge eddike til at afkalke. Du skal blot fylde en lille skål med eddike, afmontere brusehovedet og lægge det i blød i eddiken. Dæk det til med et viskestykke og lad det ligge natten over. På den måde har du igen et velfungerende brusehoved.

 

  1. Skinnende håndvask med bagepulver

Hvis håndvasken er blevet lidt for beskidt, kan bagepulver være løsningen. Først tørrer du håndvasken af. Drys derefter 1 spiseskefuld bagepulver jævnt ud i vasken, for derefter at gnide det rundt i hele vasken med en fugtig klud. Så er vasken igen skinnende ren! Læs også: Få køkkenvasken til at skinne.

 

  1. Beskyt dine hænder

Hænderne er utroligt sårbare over for de kemikalier, som findes i rengøringsprodukter. Derfor er det en god idé at bruge gummihandsker, for at beskytte hænderne. 

 

  1. Hjælp til brændte gryder

Hvis du har brændt noget på i en gryde, kan det fjernes med denne simpel metode: Bland ½ dl tredobbelt salmiakspiritus med 2 spiseskefulde brun sæbe. Du har nu en tyk masse, som smøres på de brændte steder. Læg gryden i en plasticpose over natten. Til sidst rengøres den med opvaskemiddel og lunkent vand.

 

  1. Nem rengøring af ovnen

Undgå at fedt og snask sætter sig i bunden af ovnen, ved at bruge dette lille trick. Du lægger blot stanniol i bunden af ovnen. Når stanniolen er for beskidt, skifter du til et nyt lag.

 

  1. Hold stikkontakterne rene

Når stikkontakterne har sorte afmærkninger, som ikke kan gå af med sæbevand, kan du bruge et viskelæder! Gnub mærker af med viskelæderet og tør derefter forsigtigt af med en klud.

 

  1. Brug microfiberklude

Brug microfiberklude til rengøringen frem for normale klude. På grund af de fine fibre i microfiberkludene er de langt mere effektive end almindelige klude, da de opsnapper selv de mindste støvpartikler.

 
Vi håber, du kan bruge de mange gode råd. Held og lykke med rengøringen!

 

Læs også: 7 trin til et rent køkken