Skab mere plads i garagen

Stopper du ofte op og kigger på alt det rod, du har liggende i garagen? Garagen er for mange et oplagt opbevaringssted til de ting, man ikke bruger hver dag. Med tiden kan de mange ting dog let hobe sig op, hvis ikke du sørger for jævnligt at rydde ud. Måske har du en drøm om, at der skal være plads til cyklerne, havemøblerne, en mandehule eller noget helt andet i garagen? Følg disse tips og kom ét skridt nærmere en flot og opryddet garage.

 

Sådan får du mere plads:

  • Lav en ønskeseddel: Start med at lave en ønskeseddel over, hvad du kan tænke dig, der skal være plads til i din garage. Drømmer du om plads til et arbejdsbord? Mere plads rundt om bilen? Eller noget helt andet? Skriv det ned og få overblik over, hvad du drømmer om i din garage.
  • Indret i zoner: Lav zoner til forskellige formål såsom værktøj, haveredskaber, legetøj, opbevaring osv.
  • Tegn en skitse: Tegn en skitse af garagen, hvor du tegner indretningen ind.
  • Sortér: Lav tre bunker: Én med ting, der skal gemmes. Én med ting, der kan sælges og én med ting, der skal smides ud.
  • Udnyt væggene: Hæng forskellige redskaber og værktøj op, så du udnytter væggene maksimalt. På den måde skaber du orden og et godt overblik. Sørg for at have haveredskaberne tæt på indgangen, så de er nemme at komme til, så snart du har brug for dem.
  • Brug kasser: Placer snore, ledninger, elektriske artikler, legetøj osv. i gennemsigtige plastikkasser og sæt dem i en reol. Derved har du et godt overblik over, hvor de forskellige ting er.
  • Sæt kroge op: Hvis du sætter kroge op i loftet, har du mulighed for at skabe masser af plads. De kan bære tunge ting som eksempelvis lange brædder, skistøvler, parasollen, golfkøller osv.
  • Brug gamle glas: Glas med låg kan bruges til opbevaring af småting såsom skruer, kroge, søm osv.

 

Få ryddet ud

Det vigtigste at huske på, når du skal skabe mere plads i garagen, er at få ryddet ud i de ting, du ikke længere bruger. Selv om det kan være svært at skille sig af med ting, så er det nødvendigt, hvis du vil have plads til de ting, du rent faktisk bruger. Kør de gamle ting til genbrug eller sælg dem. Det skaber luft og giver et meget bedre overblik. Sælger du nogle ting, kan pengene måske endda finansiere din nye indretning af garagen. Så det er bare med at komme i gang!