Husk indkørslen, når du vedligeholder dit hjem

Indkørslen er en stor del af dit hjems udtryk udadtil. Det er dog de færreste, der inkluderer vedligeholdelse af indkørslen i planen for store-rengøringsdag, selvom det er et vigtigt element at have med. Udover at indkørslen er det første, man møder som gæst, nabo og forbipasserende, så er indkørslen også dagligt udsat for meget slitage. Som med alle andre dele af ens hjem er det rarest at være på forkant med eventuelle og dyrere reparationer og udskiftninger, og i dette indlæg vil du derfor lære mere om, hvordan du vedligeholder din indkørsel.

 

Overvej hvilken type indkørsel, du har

Indkørsler har meget forskellige udtryk alt afhængig af, hvor store de er, og hvilke æstetiske præferencer, vi hver især har. Det kan være en indkørsel blot med fliser, en fyldt med planter eller små buske eller en med sten som underlag. Inden du går i gang med at lave en plan for vedligeholdelse af din indkørsel, bør du altså have in mente, hvilket materiale, du arbejder med. Du kan med fordel også bruge tiden på at overveje, om indkørslen i virkeligheden trænger til en mindre make-over. Det kan være, at du ønsker nogle buske, et helt nyt underlag eller bedre lys til de sene nattetimer. Når du har laver denne plan, kan du undersøge samtidigt, hvad du skal bruge til at vedligeholde netop din indkørsel, og hvad det kræver af materialer.

 

Sådan vedligeholder du din fliseindkørsel

Et stort flertal af husejere har en eller anden form for flise som underlag for deres indkørsel. Hvis din indkørsel også består af fliser, så kan du gøre følgende ting for at vedligeholde den i løbet af året:

 

  • Rengør dem regelmæssigt: Det er væsentligt nemmere at vedligeholde dine fliser, hvis du husker at rengøre dem regelmæssigt. Hvis du ikke gør det, vil der med tiden sætte sig en træls hinde på fliserne, der gør det væsentligt mere besværligt at reparere dem og vedligeholde et flot udtryk.

 

  • Imprægner dine fliser: Ja, fliserne i din indkørsel kan også bruge en imprægnering. Det gør det nemmere at rengøre dem, og så gør det dem vandafvisende, hvilket betyder, at mos og alger ikke kan sætte sig på dem.

 

 

  • Husk at fylde fugerne: Dette er måske det vigtigste skridt i vedligeholdelsen. Fyldte fuger har nemlig en lukkende funktion, der sikrer mod ukrudt, men vigtigst at alt er med til at sikre dig en stabil belægning. Det kan være svært at udligne fliser, der har flyttet sig i højden, så at fylde fugerne er den bedste præventive løsning på dette.

 

  • Fjern ukrudt: Hvis du alligevel har mos og alger på dine fliser, gør du klogt i helt af fjerne dine fuger og fylde dem op på ny. Hvis din mosvækst kun er overfladisk, kan du nøjes med at fjerne det, og så kan du med fordel sprøjte med mos- og algefjerner et par gange om året for at komme ny vækst i forkøbet.