Har du problemer med ukrudt?

Er din terrasse eller fliser i indkørslen vokset til i ukrudt? Ukrudt er et frustrerende problem, som nemt kan give et kedeligt udtryk til din belægning. Vil du også give dine gæster en bedre ankomst? Så følg disse tips og gør noget ved problemet i dag.

 

Skal ukrudt fjernes?

De fleste kan blive enige om, at ukrudt mellem fliserne ikke er et kønt syn. Ukrudt har dog ikke kun en betydning for flisernes udseende. Flisebelægningen holder længere, hvis ukrudtet holdes nede. En smule ukrudt skader ikke, men hvis det får lov at gro over en længere periode, kan det skabe problemer med din belægning.

 

Forebyg eller fjern ukrudtet i dag!

At fjerne ukrudt kan snildt gøres til et hyggeligt haveprojekt. Fyld en kande med koldt vand, tag arbejdshandskerne på og sørg for, at ægtefællen eller børnene er klar til et par hyggelige timer i haven. Når først man er i gang, er det faktisk meget hyggeligt. At fjerne ukrudt tager dog ofte længere tid end forventet - specielt hvis man ikke bruger de rigtige metoder.

Vi har derfor lavet denne liste med nogle gode råd til, hvordan du forebygger og fjerner ukrudtet bedst muligt.

 

Sådan gør du

  • Fej ofte flisearealet med en stiv kost. Skidt og støv danner nemlig en god grobund for ukrudtsplanterne. Kosten sørger for, at planterne ødelægges ved roden.
  • Vær opmærksom på at få fyldt fugerne mellem fliserne op med sand eller grus. Det gør bekæmpelsen af ukrudt lidt nemmere for dig.
  • Kan kosten ikke klare ukrudtet, så brug en fugerenser eller en flisefugerenser. En køkkenkniv, stiv børste eller en krog på en pind kan også klare problemet, hvis du ikke har en rigtig fugerenser.
  • Er jorden meget fugtig, er det ofte nemt at trække ukrudtet op bare ved at bruge fingrene.
  • Hæld lidt kogende vand på ukrudtet, hvis det er på et mindre areal.
  • Anskaf dig en ukrudtsbrænder- eller damper, hvis der er så meget ukrudt, at det virker uoverskueligt for dig.

Du kan også anvende sprøjtemidler til fjernelse af ukrudt, men af hensyn til miljøet og grundvandet, bør du minimere brugen af sprøjtemidler så vidt som muligt.

Har du store mængder haveaffald, som du ikke selv kan opbevare som kompost i haven, så bestil storskrald (læs om afhentning af storskrald)