Tv-inspektion – en ny og effektiv metode

’Tv-inspektion’ lyder måske mest af alt som noget fra en krimiroman, men er i virkeligheden den nyeste teknologiske metode inden for kloakservice, hvor fagmændene slipper for at grave et kloaksystem op for at lokalisere et problem. Metoden er både effektiv, hurtig og miljøvenlig.

 

Hvad er tv-inspektion?

Tv-inspektion er den nyeste metode inden for kloakservice og bruges til at identificere problemer i kloakrørene. Mange husstande og forretninger oplever problemer med kloaksystemet forårsaget af spildevand, revner eller tilstoppede afløb. Det er et irriterende problem, som skal løses hurtigt, så der ikke forekommer vandskader, der kan have fatale konsekvenser på både bygning og inventar. Tv-inspektions metoden er yderst effektiv til hurtigt at lokalisere problemet, så opgaven kan løses på så kort tid som muligt og så effektivt som muligt. Målet er at lokalisere og identificere skader som defekte installationer eller revner i kloaksystemet, og Bundgaards Kloakrensning, har specialiseret sig inden for netop tv-inspektion.  De bruger metoden, når de foretager kloakservice for kunder i Midtjylland.

 

Hvornår er en tv-inspektion relevant?

En tv-inspektion er relevant, når du som husejer eller forretningsdrivende oplever problemer med dit kloaksystem. Det kan være, at din håndvask ikke suger vandet ordentligt, eller at du oplever utætheder eller vandskader. Problemer i kloaksystemet kan have fatale konsekvenser, hvis det fører til vandskader, og problemet skal derfor løses hurtigst muligt. Hvis problemet ikke hurtigt bliver løst, kan vandskaden føre til skimmelsvamp og råd i dit hjem, som kan være en utrolig dyr og ubehagelig fornøjelse.

 

En tv-inspektion er nyttig når:

  • Du har mistanke om rotter i afløbene
  • Du har mistanke om rørbrud
  • Du har mistanke om forskudte samlinger i kloakrørene
  • Du har mistanke om, at rørene er stoppede til

 

Hvordan fungerer metoden? 

En tv-inspektion af et kloaksystem fungerer således, at en tynd, bøjelig ledning med et lille videokamera for enden føres ned i kloakrøret. Ledningen kan oppe fra jorden således føres igennem kloaksystemet, indtil det støder på problemet. Metoden er altså navngivet ’tv-inspektion’ på grund af det lille videokamera, der fungerer som inspektor i kloakrøret. Oppe i den anden ende kan fagmanden følge med i videokameraets inspektion af kloakrøret og finde frem til problemet og planlægge, hvordan det bedst repareres. Metoden tager ikke en brøkdel så lang tid, som en traditionel kloakinspektion gør og sparer derfor både fagmand og kunde for tid og penge.

 

Læs også: Hvornår skal du tilkalde en VVS'er

 

Fordelene ved tv-inspektion

Denne nye teknologiske metode har mange fordele, hvor en af de største er, at fagmændene slipper for at grave kloaksystemet op for at lokalisere problemet. Det er altså en yderst miljøvenlig metode, som ikke blot sparer tid, men også kunderne for mange penge. De traditionelle metoder er desuden mindre risikofri end en tv-inspektion, da opgravningen kan forårsage flere skader end de allerede eksisterende. Ofte sker det, at der under en udgravning opstår skader på kloakledninger eller lækager, som så kan føre til endnu flere udgifter. Men med en tv-inspektion, har fagmanden mulighed for at lokalisere skaden på en risikofri måde, hvorefter problemet kan løses hurtigt og effektivt.