Tilbygning – hvad skal jeg overveje?

Mange danskere føler, at de mangler plads i deres bolig. Behovet kan opstå på grund af familieforøgelse eller blot et overskud af møbler eller andre ejendele. Hvis man ligeledes gør sig overvejelser om hvorvidt, at et nyt rum kunne være til gavn, så kunne man overveje en tilbygning.

 

Giver plads og et æstetisk løft

En tilbygning kan være et fornuftigt valg for dem, som mangler plads i hjemmet. Derudover er det en del nemmere at få tilladelse til en tilbygning fremfor at bygge en 1. sal. Desuden skal man ved bygningen af en 1. sal også tage hensyn til tagkonstruktion og isolering, hvilket kan være besværligt.

Med en tilbygning kan man samtidig med de flere kvadratmeter nyde godt af, at huset får et æstetisk løft. Hvis man har taget højde for placeringen af tilbygningen, så kan man nyde udsigten til en eventuel have og sollyset.

 

En tilbygning er en langtidsinvestering

En anden fordel ved en ny tilbygning er, at det ikke kun løser plads- eller opbevaringsproblemer. Det kan også være en langsigtet investering i husets ejendomsværdi. Selvom man ikke har i sinde at sælge boligen indenfor en overskuelig fremtid, så er aldrig helt dårligt, at husets værdi stiger.

 

Få den rigtige rådgivning

Det er en god idé at få rådgivning fra en kompetent bygningsrådgiver og en arkitekt, da de kan give et bud på, hvordan tilbygningen placeres og bygges bedst. For at tilbygningen kan skabe både økonomisk og æstetisk værdi er det essentielt, at dets design og byggematerialer harmonerer med den eksisterendes boligs arkitektur og stil.

For at få lavet en tilbygning sikkert og korrekt, så er det bedst at give opgaven til en professionel murer. Bor man omkring Århus, Hinnerup og Silkeborg, så kan Murermester Hvid udføre tilbygninger.

 

Jo større tilbygning desto lavere kvadratmeterpris

Men hvor dyr er en tilbygning egentlig? Dette kommer an på flere faktorer. For det første betyder størrelsen noget. Man siger, at jo større en tilbygning desto lavere kvadratmeterpris. Derudover spiller huspriserne i dit boligområder også ind. Hvis du bor i et område med højere priser, så kan det oftest betale sig at lave en tilbygning.

Ydermere er tilbygning af et badeværelse dyrere end et soveværelse, da de sanitære installationer trækker prisen op.

 

👉🏼 Læs mere om tilbygning her