Plej din plæne

Er naboens græsplæne flottere, frodigere og mere grøn end din? Frygt ej – i denne artikel guider vi dig til, hvordan du får vejens flotteste plæne! Mos og ukrudt er et problem, som de fleste kæmper med i deres have. Men ved at følge et par få, simple tips, kan du nemt få en plæne, der er blød og tæt.

 

Så ofte skal du slå græs

Det kan være svært at vurdere, hvor ofte en græsplæne skal slås. Nogle foretrækker faste rutiner, da det gør græsslåningen mere overskuelig. Der er som sådan ikke nogle faste regler for, hvor ofte græsset skal slås. Vores anbefaling er dog, at slå det én gang om ugen i vækstsæsonen. Husk altid  at være opmærksom på, at græsstråene ikke bliver for lange. Mangler du nogle gode tips, har Anlægsgartner i Holbæk 5 råd til dig her:

 

Sådan gør du:

  • Gød. Start med at gøde græsplænen om foråret, hvis det er nødvendigt. Gødning gør græsplænen flot og grøn, men det er ikke sikkert, at gødning er nødvendigt. Vurder dette fra år til år. For meget gødning kan nemlig skade både græs, jord og grundvand.
  • Tag en jordbundsprøve. Ved at undersøge jordbunden kan du finde ud af, om jorden eksempelvis mangler kalk. Grav en smule jord op fra forskellige steder på plænen og send det ind til et laboratorium, som undersøger det.
  • Fjern mos og hold ukrudt nede. Mos og ukrudt kvæler græsplanterne og forhindrer dem i at få det lys og næring, som de har brug for. Brug en særlig mosrive samt et ukrudtsjern og få brugt med det uønskede ukrudt.
  • Slå græsset jævnligt. Klip græsset ned til det er omkring 3-4 centimeter. Sørg for, at din plæneklipper er velholdt og har skarpe knive. På den måde undgår du at klipperen river græssets rødder med op, hvilket skaber bare pletter på plænen.
  • Hold plænen kort. Sørg for at græsset ikke bliver for højt. I så fald kan der komme til at ligge græsmåtter og klumper på plænen. Her skal du benytte en græssamler på plæneklipperen eller rive plænen af bagefter for at løse problemet.

Vær opmærksom på at det er forskelligt, hvor ofte græsset skal slås. Både gødningen, jordbunden og vejrforholdene har stor betydning for, hvor hurtigt græsset vokser.

 

Læs også: Hvor ofte skal haven vandes?