Brug for mere plads til dit brænde? Byg et læskur!

Har du også brug for mere brændeplads til enten pejsen, brændeovnen eller noget helt tredje? Så byg et lille læskur og hold dit brænde tørt!

 

Du kan godt selv!

Det kan godt være noget af en opgave at bygge et læskur, hvis du ikke har den store gør-det-selv erfaring. Til dig har vi samlet nogle simple tips til en række overvejelser og råd, du bør læse igennem, inden du går i gang:

  • Start med at vurdere dit behov for plads. Hvor meget brænde har du brug for at skulle kunne opbevare i dit læskur? 
  • Overvej om du vil bygge det præfabrikeret, hvor du ikke har mange ting at tage stilling til – eller om du vil samle et, hvor du selv vælger materialerne.
  • Et læskur er normalt bygget som en let konstruktionen af træbeklædning. Taget kan være af plastplader, stålplader eller fibercementplader. Hvad passer bedst til dig? Læskuret kan bygges på stolper, der er svøbt eller gravet ned i jorden.
  • Brug gerne træ, der er af fin kvalitet. Det sikrer en god holdbarhed. Sørg for at materialerne kan tåle sne og regn.
  • Sørg for at bygge dit læskur, så alt dit brænde får luft og dermed mulighed for at tørre.
  • Husk at anmelde byggeriet, hvis du skal bruge plads på mere end 10 kvadratmeter. Den tekniske forvaltning i din kommune skal i den forbindelse kontaktes. Så husk at overholde lovgivningen på området.

 

Hvis du går og leger med tanken om et nemt og simpelt gør-det-selv projekt, så giv dig i kast med dette læskur. Det kan laves af de fleste, selvom du ikke har stor erfaring med byggeri. Så det er bare at komme i gang! 

 

Læs også: Står garagen tom? Så lav en mandehule