Rens afløbet i brusekabinen uden brug af kemikalier

Når man har en travl hverdag, kan det blive til en vane at tænke: ”jeg skal lige huske at rense afløbet i morgen”. Ofte bliver det dog aldrig til noget. Et godt råd er derfor at vælge en fast hovedrengøringsdag om måneden, hvor rengøring af afløb står på listen.

Sørger du ikke for at rengøre afløbet jævnligt, kan der ske mindre oversvømmelser i brusekabinen grundet hår i afløbet. Det sker især, hvis en eller flere beboere i dit hjem har langt hår. En grundig rensning af afløbet er ikke særlig tidskrævende og kan gøres uden brug af kemikalier. På den måde slipper du for kemikaliedampe, samtidig med at du skåner miljøet. Og når det går helt galt, så man er nødsaget til at kontakte en fagmand, så kig i dit lokalområde, hvor der er større chance for, at de rykker hurtigt ud. Hansens Kloakservice er en af de entreprenører, der kender vigtigheden af vedligeholdelse af kloaksystemer. De bygger nemlig solide kloaksystemer. Men er det ikke kommet så langt ud for dig endnu, så læs med videre.

 

Kan det virkelig gøres uden kemikalier?

Det sker, at der er gået så lang tid, at man alligevel skal bruge en form for afløbsrens. Vi anbefaler dog ikke at vente så længe, da kemikalier er miljøskadelige og kan være ødelæggende for gulvet i brusekabinen.

Gør i stedet følgende:

  • Første skridt er at fjerne risten i brusekabinen. Tag en skruetrækker og vip risten op. Nogle riste kan være skruet fast i hvert hjørne, så her skal man fjerne skruerne først.

 

  • Nyere gulvafløb er forsynet med en indbygningsvandlås, som kan være monteret med skruer. Her skal skruerne afmonteres, så vandlåsen kan løftes op. Ved nogle vandlåse kan der være en pakning omkring - en slags gummiring -. Husk at være opmærksom på denne!

 

  • Derefter renses afløbsskålen og risten for hår, sæberester og lignende. Husk altid at smide håret ud i skraldespanden og ikke i toilettet eller i håndvasken, da de også kan blive tilstoppet af det.

 

  • Slutteligt skylles afløbet efter med kogende vand. Dette fjerner det skidt og møg, der sidder i afløbet. 

Dernæst monterer du vandlåsen igen og lægger risten på plads. Hvor tit det skal gøres afhænger af, hvor tit bruseren bruges, og hvor mange der bruger den. Som hovedregel vil vi anbefale at gøre det én gang om måneden. 

 

Læs også: Få køkkenhåndvasken til at skinne