Badeværelse er en bakteriebombe

Der samler sig flere bakterier på badeværelset end man tror. Så for at holde hygiejnen på et nogenlunde moderat niveau, bør badeværelset få en mindre ugentlig rengøring. Det behøver ikke være andet end at fjerne nullermændene, tage en opvredet klud rundt i håndvasken og tørre amarturet af – så kan badeværelset snildt klare en uge mere.

 

Men hvornår bør man gøre hovedrent?

Noget af det som du kan holde øje med er blandt andet, om striberne i toilettet bliver siddende samt om kalkresterne er ved at hobe sig op. Der er selvfølgelig nogen, som foretrækker at have en fast plan for, hvornår det er på tide at få gjort badeværelset hovedrent, hvilket også kan være en rigtig god idé. Det afhænger alt sammen af behov.

Uanset om du gør badeværelset hovedrent hver anden måned eller en gang om måneden så bør du komme omkring både toilettet, bruseren, gulvet og vasken. En god tommelfingerregel er først at rengøre det, som er mest beskidt. Her er et par gode råd til de forskellige områder.

Hvis du ikke gider bruge penge på dyre rengøringsmidler, så er her et lille tip til en nem og simpel blanding, der virker - hver gang! Du skal bruge:

1 del eddike og 2 dl opvaskemiddel!

 

Toilettet

Toilettets yderside og sæde vaskes med sanitetsrengøringsmiddel. Derefter vaskes kummen med en toiletbørste og en opblanding af 2 dl citronopvaskemiddel og 1 dl eddike. På den måde fjernes alle bakterier.

 

Brusenichen

Kalk og snavs fjernes med en opblanding af 1 del eddike og 2 dele opvaskemiddel. Blandingen smøres på alle overflader og skrubbes efter med en skuresvamp. Til sidst skylles det af med bruseren. Derudover tages risten af afløbet, så du kan fjerne hår og rester i afløbet. Her på LavSelvGuiden finder du også en grundig artiklen omkring, hvordan du nemt og effektivt gør afløbet rent. 

 

Gulvet

Har du klinkegulv på badeværelset? Så er en blanding af 2 dl opvaskemiddel og 1 dl eddike løsningen til at få kalk væk på. Og så er det egentlig bare at gå i gang med skuresvampen, så kalken løsnes fra gulvet. Slut af med at tørre med en klud eller skylde gulvet med bruseren, hvis du har en afløbsrist, som er let tilgængelig.

 

Vasken

Vasken er den mest overskuelige del. Her kan du blot tage en opvredet klud med noget rengøringsmiddel på og skrubbe snavset af. Har du meget kalk på armaturet, kan du med fordel lave en blanding af opvaskemiddel og eddike og så skrubbe med en skuresvamp.

 

3 gode råd til hovedrengøringen

  • Det er generelt en god idé at skifte kluden hyppigt, når du gør rent. På den måde sikrer du dig, at bakterierne ikke bliver spredt rundt på de forskellige overflader. Brug altid en seperat klud til toilettet, da det er det mest bakteriefyldte. 

 

  • Hvis dit brusehoved er begyndt at blive kalket til, er der faktisk en måde hvorpå, du kan opløse kalken. Brusehovedet afmonteres, du fylder en lille skål med eddike, lægger brusehovedet ned i, og dækker det til med et viskestykke. Lad det ligge natten over - og så er den så god som ny igen.

 

  • Brug gummihandsker når du gør rent. Det skåner i dine hænder for giftige rengøringsmidler.

 

Følger du denne simple guide, er du ét skridt tættere på et skinnende rent badeværelse!

 

Læs også: Har du problemer med sølvfisk?