Bedre indeklima på arbejdspladsen: Disse ting kan I selv gøre

 

Indeklimaet er vigtigt

Vi har helt sikkert alle hørt det før – der er mange gode årsager til, hvorfor et godt indeklima er vigtigt. Både når det kommer til medarbejdernes sundhed, velvære og produktivitet, kan indeklimaet have en stor indvirkning. På kontorlandskaber og andre indendørs arbejdspladser, er det vigtigt, at der er frisk luft, der kan give medarbejderne ilt til hjernen. Vi kender alle det at blive tung og træt i hovedet, hvis man for længe har siddet i et lokale med tung og varm luft.

 

Mange gode tiltag for indeklimaet

Der er mange forskellige ting, man kan gøre for at forbedre indeklimaet, så du behøver altså ikke at skulle acceptere det dårlige indeklima som et arbejdsvilkår – tværtimod. Følgende er blot nogle af de ting, du selv kan gøre for, at indeklimaet bliver bedre:

 

  • Brug ventilation! Kroppen og hjernen har brug for ny, iltet luft, og det bidrager god ventilation til.
  • Solafskærmning! Sidder du ved en vinduesplads, hvor solen bager ind, så det bliver alt for varmt og næsten ulideligt at arbejde i, kan du med fordel få gardiner eller anden solafskærmning, der kan hjælpe til en bedre temperatur.
  • Fokuser indretning! Overvej indretningen af din arbejdsplads, og sørg for at både lys, luft og temperaturer kan komme godt ind og rundt i lokalerne.
  • Grundig rengøring! Støv, partikler og bakterier i luften bidrager også til et dårligt indeklima. Derfor er det vigtigt, at erhvervsrengøringen er i orden på arbejdspladsen, så du og dine medarbejdere undgår irriterede øjne, kriller i halsen og unødvendige forkølelser. Et professionelt rengøringsfirma vil med fordel kunne klare erhvervsrengøringen med alle de rette rengøringsmidler.

 

Forskel på arbejdstid og rengøringstid

Det er oplagt for enhver arbejdsplads at prioritere forskellige mindre tiltag, der er hurtige og effektive at implementere. Det er trods alt ikke dit job at skulle gå og gøre rent i arbejdstiden, og afhængigt af, hvor meget overskudstid, virksomheden har til dagligt, kan det være ret så svært at have det nødvendige fokus på rengøringen. Har I for travlt til selv at klare alt det, så kan I også blive hjulpet med erhvervsrengøring af et professionelt rengøringsfirma.