Dette indlæg er sponsoreret. 

Tag dine forholdsregler og gør rengøringen sikker for dig selv

Selvom det kan virke uoverskueligt og som noget helt irrelevant, kan det have mange fordele at vedligeholde sit pillefyr med blandt andet rengøring. Et rent fyr giver en bedre og meget mere økonomisk forbrænding på dit pillefyr. Derfor er det enormt vigtigt, at du altid følger vedledningen, der fulgte med dig fyr eller din pilleovn, da du købte det. Herpå står producentens anvisninger om brug og pleje, og det er altid meget vigtigt at følge disse. Ved at følge producentens anvisninger slipper du også for at stå med hovedet inde i den sorte ovn længere end højest nødvendigt, og du vil meget hurtigere finde frem til, hvordan ovnen hænger sammen, og hvad der trænger til at blive gjort.

 

God kvalitet svarer sig på den lange bane

Når du står og skal vælge, hvilke træpiller du skal fyre med, er det en rigtig god idé at vælge træpiller af god kvalitet – det vil du ikke fortryde. Dog behøver træpiller af gode kvalitet ikke nødvendigvis at være dyre, og der findes masser af steder på nettet, hvor du kan købe gode og billige træpiller. Du vil hurtigt kunne mærke, at træpiller af god kvalitet sviner en del mindre end piller af ringere kvalitet, og dette vil både kunne ses, når du fylder dem på dit fyr, samtidig med at de også efterlader mindre aske i ovnen, efter de er brændt af. Det betyder både mindre besværlig rengøring og oprydning for dig og mere energi i de piller, du brænder i dit pillefyr.

 

Husk sikkerhed!

Det er ikke fuldstændigt ufarligt selv at kaste sig ud i at rense sit pillefyr, men med et par simple forholdsregler in mente er det nemt klaret. Husk sikkerheden og pas på dig selv. Når man renser sit fyr, er det vigtigt altid at huske at bære støvmaske og sikkerhedsbriller, så støvet og asken fra dit pillefyr ikke sætter sig i dine luftveje eller øjne. Det kan skabe stor irritation og i værste fald mindre infektioner.

Hvis du vælger at bruge en støvsuger til at gøre pilleovnen rent, skal du også være opmærksom. Du skal nemlig passe på, at du ikke får suget gløder op i støvsugeren, men at alle gløder er helt slukket, inden du går i gang med noget. Er det ikke tilfældet, kan støvet i støvsugerposen i værste fald antændes, og det bliver uden tvivl noget værre rod.