Få et farverigt hjem – simpelt og billigt!

Er det på tide, at der skal ske noget nyt med boligens indretning? Du kan nemt og simpelt give hjemmet et nyt touch, blot ved at tilføje nogle nye farver til den eksisterende indretning. Med lidt maling eller nye pynteting kan du billigt tilføje liv og farve til dit hjem, uden det er nødvendigt at skifte dyre møbler ud.

 

  • Mal en dør: En lidt utraditionel løsning til at bryde de hvide vægge er at male en dør i en helt ny farve. Ligegyldigt om det er indersiden af fordøren, døren ind til badeværelset eller døren på børneværelset, så kan en ny dør give et friskt og anderledes pust til rummet. Vælg en farve, der skiller sig ud, men samtidig passer til din stil. Maling af en dør er nemt og billigt og kan overstås på en enkelt eftermiddag.

 

  • Nye puder eller tæpper: Den stilrene, men kedelig sofa i hvid, sort eller grå kan nemt peppes op med et farverigt tæppe eller pude. Måske har du allerede nogle fine puder til at ligge i soveværelset eller i udestuen. Byt rundt på tekstilerne og giv nyt liv til alle hjemmets rum – så føles det næsten, som at købe nyt. Vil du tage den at skridt videre, kan du overveje at ombetrække sofaen eller lænestolen.

 

  • Byt rundt på bøgerne: Bøger er et utroligt dekorativt element i ethvert hjem. Bøger skaber personlighed, da de fortæller meget om de mennesker, der bor i boligen. Brug bøger i farverige indpakninger til at fremhæve din reol eller hylde. Vil du eksperimentere yderligere, så prøv at stille alle dine bøger i farveorden.

 

  • Køb nye viskestykker: En simpel og billig måde at tilføre farve til køkkenet er ved at udskifte viskestykker, karklude, grydelapper, forklæde og andet tekstil, du har hængende fremme. Det samme kan gøres i badeværelset ved blot at købe nye håndlæder eller måtter. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men nye tekstiler kan give en effekt af, at du har brugt mange tusind kroner på at renovere dit køkken eller bad.

 

  • Lav selv dekoration til væggene: Plakater, citater og mønstre kan mange steder ganske gratis printes ud fra internettet. Skriv selv dit ynglingscitat på computeren, vælg en flot skrifttype, print det ud og hæng det på væggen i en flot ramme. Har du børn, så få dem til at male et maleri eller tegne en flot tegning, som du kan pynte hjemmets vægge med. Vil du gøre dit hjem mere personligt, så print flotte, farverige billeder af familien eller jeres seneste ferie ud og hæng dem op.

 

Indretning behøver ikke koste penge

Det vigtigste at huske på, hvis du vil tilføre nyt liv til din bolig, er at indretning ikke behøver koster penge. Med disse få, simple råd kan du næsten gratis lave en masse nye elementer, som du kan pynte boligen med. Et godt råd er også at kigge i egne gemmer eller bytte rundt på pyntetingene i hjemmets forskellige rum. Ved at gemme ting væk i en periode får du nemt en følelse af at have købt nyt, selvom du ikke har.

 

Få mere inspiration her.