Vær opmærksom på disse ting, når du skal male i hjemmet

Det er ofte med at holde tungen lige i munden, når man står overfor et malerprojekt i hjemmet. Det er klart en fordel for dig at lave en huskeliste, før du går i gang, så du er sikker på, at du har alt, du får brug for. For det er ikke altid ligetil at smutte i ens nærmeste malerforretning, når man først er kommet i gang, og det kan være enormt svært at få maling af gulvet, hvis man ikke har fået afdækket ordenligt. Derfor får du her råd og vejledning til at opnå et perfekt resultat, når du maler.

 

Her er en liste over, hvad du skal have forberedt

Den rette forberedelse og det rigtige tilbehør hjælper ikke alene med at effektivisere processen, men det er samtidig din garanti for at komme godt i mål med det endelige resultat:

 

  • Grundrens samt spartel, spartelmasse og sandpapir: Dette skal bruges til afrensning af overflader og til at ”lappe” eventuelle huller og revner.
  • Afdækningsplast og afdækningspap samt malertape: Plasten skal bruges til at overdække møbler, hvis du ikke har fjernet dem, og pappet er til at dække dit gulv. Brug malertape til at opnå helt skarpe kanter ved lister og lignende.
  • Malergrej i flere afskygninger: Her er der tale om malerruller, rullespand, pensler og eventuelt en trappestige.
  • Tips og tricks: Det er en fordel at have en arbejdslampe, en malerdragt og nogle poser, du kan lægge udover dine rullekar. Så slipper du for at rengøre dem efter brug.

 

 

Opnå det bedst mulige resultat

Der er en tommelfingerregel, der siger, at man altid starter med at bruge en pensel eller mindre rulle til at male kanter, karme, rundt om radiatorer og lignende, inden du starter med resten af væggen/loftet. Dermed har du et skarpt udgangspunkt at male ud fra. Hvis du bruger malertape, så bør du prioritere at investere i en af de dyrere mærker – det gør virkelig en forskel. Husk også altid at tage malertapen af, mens malingen stadig er fugtig for at få skarpe kanter.