Tips til maling i hjemmet

Skal du have malet i hjemmet, er der et par ting, du skal være opmærksom på. Læs med her og få gode til, hvordan du får den bedste proces og det flotteste resultat.

Inden du kaster dig ud i at male, er det vigtigt, at du rydder så meget ud af rummet som overhoved muligt. Fjern de møbler, du kan, og de resterende rykker du ud midt på gulvet. Tag også hylder og lamper ned, så du får malet alt på en gang. Herefter skal du dække hele gulvet  og de møbler, der stadig står i rummet, til med plastfolie eller pap.

Endnu et vigtigt tip til, hvordan du opnår det bedste resultat, er, at du ikke må gå på kompromis med brugen af maling. Vælg maling fra en leverandør af kvalitets maling til privat og erhverv. Du vil virkelig kunne se en forskel, og du vil efterfølgende takke dig selv for dit valg.

 

Maling af loftet

Når du har fulgt ovenstående råd til, kan du gå i gang med at male. Sørg altid for at brug rigeligt med maling, så du får et flot og gennemarbejdet stykke arbejde. Følg desuden denne step-by-step guide for det bedste resultat:

  • Start rundt langs alle kanter med en pensel og en lille rulle. Vær grundig og sørg for at få malet langs alle kanter, i hjørnerne og evt. stuk, hvis rummet har det.
  • Herefter er det tid til, at du skal bruge en bred rulle, som du monterer på et kosteskaft, så du kan nå loftet.
  • Rul i zigzag mønster og derefter i samme retning. På den måde bliver loftet jævnt og flot.
  • Gentag evt. igen

 

Maling af vægge

Når du skal male væggene derhjemme, skal du på samme måde som med loftet starte med at bruge en pensel og rulle til kanter, karme, rundt om radiatorer og lignende. Når du er færdig med det, er du klar til den store rulle. Sørg for at der er rigeligt med maling på rullen, og så er det ellers bare at gå i gang.