Sådan bevarer du den hyggelige atmosfære i et lille soveværelset

Det kan være en udfordring at finde kreative løsninger i indretningen af soveværelset, når der er få kvadratmeter at boltre sig på. I et soveværelse med få kvadratmeter er det vigtigt, at detaljer og funktionalitet går hånd i hånd. Det er en balancegang, som kan være vanskelig. Med få kvadratmeter skal pladsen udnyttes på den bedste og mest effektive måde, hvor den hyggelige og hjemmelige atmosfære ikke må gå tabt.

 

Det vigtigste element i dit soveværelset - sengen

Uanset kvadratmeter er vigtigst af alt i soveværelset naturligvis din seng. I valget af seng er det vigtigt at vælge en komfortabel og funktionel seng. Her kan det eksempelvis være relevant at vælge en seng, som har luft under sig, så der er mulighed for opbevaring under sengen. Eller selvfølgelig en seng, som allerede har indbygget skuffer. På denne måde får du funktionalitet, og dermed udnytter du kvadratmeterne bedst muligt.

 

Trangt plads, den store hæmsko

Selvom det virker som en umulig opgave at se løsningerne, når pladsen er trang, så er der altså muligheder, som opfylder rummets potentiale til fulde, og løsninger man nemt kan løse hos forskellige sengekompanier, heriblandt Nordfjeld. Især opbevaringen under sengen er guld værd. Anskaf dig nogle bedrollers eller anden opbevaringsmuligheder, og du har hermed en opbevaringsløsning, som tilmed er nem tilgængelig i en travl hverdag. Flyvende hylder kan virke rodet, men netop i små rum kan dette være med til at skabe en afslappet og uformel atmosfære, som er vigtig i et soveværelse. Og væsentligst af alt, er de perfekte til opbevaring af læsestof, en lille lampe og meget mere. På trangt plads er det et godt fif at investere i et vægspejl, som er med til at skabe dybde i rummet, og det tilføjer også en fornemmelse af, at rummet er større, end det egentlig er.

 

Glem ikke den hyggelige og afslappet stemning

Selvom du har få kvadratmeter i dit soveværelse, er det vigtigt, at du kke glemmer atmosfæren. Du opholder dig størstedelen af din tid i soveværelset, og det er alfa omega, at det er et hyggeligt sted at være. For at opretholde den hjemmelige og hyggelige stemning kan det være en god idé at bruge tid på detaljerne. Vælg et farvetema, som passer lige til dig. Find tilbehør til sengen, såsom puder eller et plaid, som er farvekordineret. Dette kan være med til at du, trods få kvadratmeter, skaber dit eget personlige og dermed hjemmelige og hyggelige præg på dit soveværelse. Tilføj lamper med en behagelig belysning, og så kan man selvfølgelig aldrig få for lidt stearinlys. Uanset hvor træls det end er, så er det altid en god idé at holde soveværelset pænt og ordentligt. Når der i forvejen er begrænset plads, er der ikke plads til overflødigt fyld i form af nips og rod.

Løsninger til en kreativ indretning af et soveværelse med få kvadratmeter er mange. Få meget mere inspiration til valget af seng og dertilhørende tilbehør på http://lavselvguiden.dk/inde/indretning, så du kan skabe et hyggeligt og funktionelt soveværelse på få kvadratmeter.