Et rum med mange funktioner

Stuen er for mange boligens vigtigste rum. Det er her vi spiser, slapper af, ser TV og er sociale med familie eller gæster. Alt afhængig af boligens størrelse kan en stue have rigtig mange funktioner. Bor du i en lille lejlighed, vil stuen ofte fungere som både spiseplads, TV-stue, kontor, opbevaring og måske gæsteværelse. Har du derimod en større villa, er der plads til kun at bruge stuen som hjemmets afslapningsrum. Når du skal indrette din stue, er det vigtigt at overveje, hvilke funktioner netop du og din familie har brug for. Vi har her samlet nogle simple og enkle tips til, hvordan du nemt indretter en både personlig og hyggelig stue:

 

De mange muligheder

 

  • Del rummet op: Lav zoner i stuen til rummets forskellige funktioner. Indret eksempelvis et sofaområde til at se TV i, et loungeområde med lænestol eller store puder til læsning og afslapning, et legeområde til børnenes legetøj eller et kontorområde med et lille skrivebord til arbejde. Afgræns gerne de forskellige områder med tæpper eller mal en væg i en anden farve, så du let kan holde funktionerne adskilt.

 

  • Pynt op med kunst og nips: Stuen er det rum, hvor du har den bedste mulighed for at vise din personlige stil. I stuen er indretningen ikke bestemt af, at rummet skal have praktiske og mindre kønne elementer som hårde hvidevarer, vask eller klinker, så her kan du indrette præcist, som du har lyst til. Dekorer væggene med din ynglingskunst, grafiske plakater, personlige fotos og minder, bøger, vaser, lysestager og andre pynteting, der har en personlig værdi for dig. Saml gerne billeder og pynteting i en billedevæg eller et tableau på en hylde eller reol, så pynten skaber harmoni og ikke overtager indretningen.

 

  • Overvej møblernes placering: Tænk over ikke kun at placere møbler langs væggene. Ved at stille møbler ud i stuen skaber du mere rum og udnytter de mange forskellige funktioner bedre. Overvej fx om sofaen kan placeres midt i rummet frem for langs væggen eller lad skrivebordet stå med siden til, så du kan se hele stuen fra din arbejdsplads.

 

  • Brug mange tekstiler: Masser af tæpper, puder, gardiner, løse gulvtæpper og andet tekstil er for alvor det, der skaber hygge i dit hjem. Vælg gerne et farvetema til stuens tekstiler, så de passer til resten af indretningen. Føler du, at din stue trænger til et nyt look, kan tekstiler nemt og billigt skiftes ud, uden det kræver at der males eller skiftes møbler. Tekstiler er samtidig med til at give en god akustik til stuen.

 

  • Anskaf de nødvendige lamper: Lamper er vigtige for både hyggen og brugen af din stue. Anskaf lamper til forskellige funktioner og brug lamper som en del af din personlige stil. Placer gerne en lampe i loftet til orientering, en skarp læselampe ved lænestolen, en dæmpet hyggelampe bag sofaen eller ved TV’et samt en eller flere gode lamper over spisebordet. Gå på opdagelse i de mange lampetyper lige fra pendler og loftlamper til store pærer i flottefatninger eller ekstravagante bordlamper.

 

Plads til afslapning


Det vigtigste at have fokus på, når man skal indrette sin stue, er at der skal være plads til afslapning. Stuener her, hvor vi slapper af efter en travl dag på arbejde. Sørg derfor for at stuen er et sted, hvor du og din familie føler jer godt tilpas. Brug gerne boligmagasiner eller andet som inspiration, men lad ikke en bestemt indretningsstil være vigtigere end pladsen til hygge.

 

Læs også: 6 måder at gøre væggene mere spændende