Sådan vælger du de rette gardiner til hjemmet

Det kan være svært at vælge de rette gardiner til boligen, fordi gardiner har så stor indflydelse på, hvordan rummet kommer til at tage sig ud. Derfor har vi udarbejdet en guide til dig, der er i tvivl om, hvilken type gardiner der egner sig bedst hvor. Nogle gardiner er bedre til stuen end i soveværelset – og omvendt. Man kan ofte være mere fantasifuld i forhold til design i stuen på f.eks. børneværelset, hvor det tit handler om en effektiv solafskærmning.

Ønsker du inspiration til, hvordan du vælger de helt rigtige gardiner til rummene i dit hjem? Skal det være plisségardiner, persienner eller måske lamelgardiner?

 

De perfekte gardiner til soveværelset

Mange ønsker mørklægningsgardiner i soveværelset, så der altid er mørkt, når man skal sove. Det er selvfølgelig en stor fordel. Har du overvejet, om du også ønsker at kunne lukke lidt lys ind? Nogle vælger en kombineret løsning, hvor de har et mørklægningsgardin under et lysere og lettere gardin. På den måde har du mulighed for at skærme for privathed og stadig få lys ind – eller skærme fuldstændigt med mørklægningsgardinet.

I soveværelset kan du også vælge rullegardiner, der giver et stilrent look. Uanset hvilken slags gardiner du vælger til soveværelset, vil vi anbefale at bruge mørklægningsgardiner til børnenes soveværelser. Børn kan have meget svært ved at falde til ro i sommermånederne, eller andre tidspunkter hvor det er meget lyst i værelset.

 

De bedste gardiner til stuen

Når det gælder gardiner til stuen, har du god mulighed for at lade fantasien få frit løb. Plisségardiner og persiennegardiner er meget populære, og det samme er stofgardiner. Hvis du har meget store vinduer, kan du med fordel udnytte højden og købe flotte, lange stofgardiner. Der findes også et bredt udvalg af lamelgardiner, som mange bruger i stuen. Lamelgardinet giver et flot, let udtryk.

Ligegyldigt hvilke gardiner du vælger, er det vigtigt, at de passer i størrelsen. Ved fejlmål af gardiner vil du formentlig opleve, at rummet får et anderledes udtryk. For store gardiner giver indtrykket af et lille og kompakt rum. Sørg derfor for at måle rigtigt op, så du kan få gardiner i de rigtige mål.

 

Gode tips til at hænge gardiner op

Når du har valgt de helt rigtige gardiner til dit rum, skal de kun op at hænge. Eller… Kun og kun. Det kan nemlig være ret svært at placere gardinerne rigtigt. Hænger de for tæt på karmen, vil du ikke kunne udnytte lyset fra vinduet. Hænger gardinerne for langt væk fra karmen, vil de se malplaceret ud.

Vi kan anbefale at efterspørge en guide hos din forhandler eller prøve at søge efter gardintypen på YouTube eller lignende. Ofte er der andre, der har stået i samme situation som dig. Følg vores guide til, hvordan du bedst hænger dine gardiner op her. Med de rette gardiner hængt op på den bedste måde vil du få det flotteste resultat.