Dette indlæg er sponsoreret.

Gode råd til ophængning af gardiner

Hvis du står med et stofgardin i hånden og ligner et stort spørgsmålstegn – så er du havnet det helt rigtige sted. Mange forsøger sig nemlig med at hænge gardiner op, fordi det virker meget lige til. Det er dog ikke altid, at det er så ligetil, som man ved første øjekast tror.

Derfor er en guide næsten uundværlig. Vi vil derfor guide dig til at få hængt dine gardiner op på bedste vis!

 

Hvordan hænger man gardiner op?

Lad os starte med at sige, at der er meget stor forskel på gardiner. Der findes mange forskellige gardintyper på markedet; alt lige fra persienner til lamelgardiner, stofgardiner og rullegardiner. Til forskellige gardiner tilhører der ofte også specifikke guides, og vi kan desværre ikke skrive om de mange forskellige typer i ét indlæg.

Vi har derfor udvalgt den type, hvor der oftest ikke hører en god guide med til; nemlig stofgardinet.

 

Det skal du vide om opsætning af stofgardinet

Rigtig mange er begyndt at købe lamelgardiner – og det kan vi godt forstå. Med et lamelgardin får du et rent, stramt og flot udtryk til din bolig. Afskærmningen kan tilpasses efter dine ønsker, så du kan lukke af for lyset, som du ønsker. Det samme gælder for persienner og rullegardiner.

Når det gælder stofgardiner, er det vigtigt, at de bliver sat korrekt op – hvis du ønsker et flot og luftigt resultat, hvor du sikrer højden til loftet.

Derfor skal du starte med at vælge de rigtige materialer, når du skal hænge gardiner op.

  • Vælg den rigtige længde. Når du vælger gardiner, betyder længden alt. Sørg for, at gardinerne hverken er for lange eller for korte. Mål godt op, inden du køber gardiner – og gerne en gang for meget. Så bliver ophængningen også meget lettere.
  • Vælg det rette stof. Har du et lille vindue, kan det være nok med en enkelt gardinlænge. Drejer det sig om et større vindue, er det bedste at vælge to gardinlænger på hver side af vinduet. På den måde ser vinduet med gardinerne meget bedre ud, når det bliver hængt op.

 

Når du hænger gardinerne op

Gardinerne skal ikke hænge for tæt op ad vinduet. Hvis du får sat det for tæt, vil dit vindue ligne, at det har fået klaustrofobi. Det skulle du nødigt opleve. Hæng gardinerne op så langt ude i siden som muligt, hvor det stadig dækker vinduet. Gardinet skal gøre vinduet større; ikke mindre.

Det samme princip, som gælder for bredden af vinduet, gælder også for højden af vinduet. Sørg for, at gardinet er længere end vinduet. Her kan du f.eks. trylle med placeringen af gardinstangen, der kan hjælpe med at skabe et højt loftrum.

Placer gardinstangen lidt over vinduet. Gardinstangen skal ikke hænge lige over vinduet, og hænger den for højt mod loftet, vil det også se underligt ud. Sørg derfor for at finde den gyldne placering. Få eventuelt hjælp til at se, hvordan den bedste placering af gardinstangen er.

Har du brug for gode råd eller hjælp til opsætningen, kan du kontakte Volumebyg.dk. Ellers ønsker vi dig blot god fornøjelse med dine nye gardiner!