Hvis du gerne vil give dig i kast med at male selv, er der mange fordele at hente. Du kan spare mange penge ved at gøre det selv, og du lærer samtidig noget nyt. Du vil også kunne gå og kigge på dit håndværk og føle dig stolt over at have klaret arbejdet selv. Her kommer 3 tips, hvis du selv vil gå i gang og gerne vil have det til at se professionelt ud.

 

Tip 1: Planlægning, forberedelse og forarbejde

Det er vigtigt at planlægge dine opgaver. Sørg for at planlægge dine farver og rækkefølgen af det, du vil male, hvis du maler flere rum. Sørg også for at forberede dig ved at købe de rigtige materialer, det giver det bedste resultat. Derudover er det vigtigt at dække grundigt af og lappe huller i væggen ordentligt, inden du går i gang med at male. Det gør det langt nemmere at male, og det bliver en langt nemmere proces. Forberedelsen er her, hvor du gør det lidt kedeligere arbejde, men det er det hele værd i sidste ende, fordi du ikke skal passe på, mens du maler eller bruge tid på lappe huller undervejs, men bare kan male. Med grundig forberedelse og det rigtige forarbejde, kan du få det helt samme resultat som med en professionel maler.

 

Tip 2: Vælg den rigtige farve

Det kan være svært at beslutte sig for den endelige farve, der skal dække væggen. Det er en god ide at få flere prøver fra din lokale farvehandler, som du kan male på væggen og se an i et par dage. Så ser du farverne i alle døgnets farver, både i mørke om natten og i lyset om dagen. Derudover er det en god ide at huske, at lyse farver giver mere ro og får rummene til at se større ud. Dog kan det give en fed effekt, hvis du eksperimenterer lidt og maler én eller flere vægge i en anden farve eller en mørk farve. Det giver lidt struktur i rummet og kan pifte et lille rum op. Husk også at lys reflekteres bedre af en blank, hvid overflade, så hvis du ønsker mere lys i rummet, så mal vinduesrammer denne farve.

 

Tip 3: Vær ærlig omkring dine evner og behov

At male et eller flere rum kan være en stor opgave, og det kan være svært at se processen fra start til slut inden du går i gang. Der er mange trin, og delmål, der skal klares, før rummet står færdig. Hvis du kører sur i projektet eller du på forhånd ved, at du ikke kan gøre det selv, kan det være værd at overveje, at bestille en maler til at klare arbejdet. Det kan også være, at du er i tvivl om dine egne evner til at male, eller du allerede ved, at du ikke kan acceptere småfejl i malingen, så kan en professionel maler være løsningen.