Gør din køkkenplade fin og indbydende!

En slidt og trist køkkenbordplade er noget, der nemt kan sætte et ærgerligt præg på dit køkken - og ikke mindst stemningen omkring morgenbordet! Vi har her samlet en lille guide til, hvordan du hurtigt og simpelt kan forskønne bordpladen i dit køkken!

 

Hvordan skal køkkenbordet slibes og plejes?

Hvem ønsker ikke en flot og velplejet køkkenplade? En fin køkkenplade er med til at give et godt helhedsindtryk af ethvert køkken – og så er det faktisk også meget hyggeligt at arbejde på køkkenpladen, når først man er i gang – specielt hvis man er flere om det. Følg blot disse instrukser:

  • Start med at tørre bordpladen ren. Det går ikke, der er skidt eller snavs på bordet, inden du går i gang.

 

  • Dæk sårbare områder til – eksempelvis med malertape. Start med vasken og komfuret, så de ikke bliver ridset af enten maskinerne eller sandpapir. 

 

  • Brug forskellige slags sandpapir. Har du en excentersliber, kan denne benyttes. Brug gerne tre forskellige slags sandpapir, der passer til henholdsvis korn 80, 120 og 240. Benyt sandpapirerne i den nævnte rækkefølge, så du starter med den grove korn 80 og slutter med korn 240 for at få en fin, blød overflade.

 

  • Vær omhyggelig. Sørg altid for at tage den med ro og sikre et jævnt og smukt arbejde, der viser, du har været grundig.

 

  • Fjern støv fra bordpladen. Det kan du gøre nemmest med en støvsuger.

 

  • Nu kan du fordele et tyndt lag olie på bordpladen. Det er altid nemt at fordele og massere olien med en poleringspude, men du kan også bruge en grov svamp. Sørg altid for at følge de rigtige anvisninger på brugsanvisningen, så du anvender olien på den rigtige måde.

 

  • Polér bordpladen med en klud med roterende bevægelser. Lad olien ligge i godt 10 minutter.

 

Det handler om at komme i gang!

Det hænder ofte, at man står med en masse projekter, der skal laves, uden der bliver gjort noget ved det. Kast dig derfor ud i det og nyd de færdige resultater! Det er den bedste følelse, når først du er færdig!

Læs også: Vejen til drømmekøkkenet - det behøver ikke være bøvlet