Fordele og ulemper ved en udvendig markise

Det er en varm sommerdag, solen bølger og du prøver at nyde en kold drink på din altan. Da slår det dig, at en udvendig markise ville være en gode ide, for at skærme solen langs huset. Med en markise kan du nemmere sidde udenfor på de varme sommerdage, da den skaber skygge, sådan at det ikke bliver for varmt. Markisen er også praktisk, når det regner, da den sikrer for ly. Der er altså flere fordele ved en markise ‒ og så fylder den heller ikke særligt meget. Til forskel for en parasol, så er markisen dog dyrere, og du har ikke samme mulighed for at flytte den rundt.

 

Dette skal du overveje inden du køber en markise

En markise er helst noget, der skal forblive en del af din bolig mange år endnu. Derfor bør du gøre dig grundige overvejelser inden du køber markisen. Essentielle overvejelser kunne være:

  • Størrelsen på markisen
  • Udseendet og designet
  • Materialer ‒ hvad er den lavet af?
  • Bør det være en knækarms- eller faldarmsmarkise?
  • Skal den være motoriseret?
  • Ønsker du tilkøb til markisen?

Det er vigtigt at gennemgå disse overvejelser, inden du fastsætter dig på en markise.

 

 Sådan renser du din markisedug

Når du har investeret i en markise, bør du også passe godt på den. Dette indebærer at rense den. Men hvordan renser man sin markisedug? Jo, start gerne med at børste støv og skidt af jævnligt, og skyl den gerne med haveslangen en gang imellem og lade den tørre, inden du ruller den ind igen. Vil du imprægnere markisedugen, bør dugen også være gennemfugtet først, hvor efter du påfører imprægneringsvæsken med en sprayflaske. Lad herefter markisedugen tørre igen, inden du ruller den ind.

Sådan renser du din markise dig!