Hvordan virker solceller?

Vi bevæger os tættere og tættere på en komplet grøn og bæredygtig verden. Dette gælder især for strøm, hvor grøn energi bliver et større og større fokus - også i hjemmet. Derfor vælger mange at anskaffe solceller.

Solceller omdanner lys fra solen til ensrettet strøm. Det er lyset der har en betydning og ikke solstrålerne: solceller danner altså delvist også strøm når der er overskyet. Mange vælger efterhånden at få installeret disse, da det er en bæredygtig og besparende måde at få strøm i sit hjem på.

 

At investere i solceller

Inden man anskaffer sig solceller bør man danne sig et overblik over fordelene og ulemperne ved solceller. Det smarte ved solceller er naturligvis, at de både er økonomi- og miljøvenlige: du betaler ikke for den strøm du selv producerer, og det er en naturlig og vedvarende kilde til strøm. De kan desuden øge salgsværdien for din bolig.

Dog er der også mange overvejelser ift. Montage af solceller, da de skal være placeret helt korrekt. Desuden har solceller en relativt høj pris ved køb, og hvis din boligs strømbehov ikke bliver dækket af solceller, kan det være svært at retfærdiggøre sådan et køb.

 

Udnyt solcellens potentiale med et batteri

En stor ulempe ved solceller er, at strømmen er ensrettet: når først strømmen er genereret, sendes den afsted. Det betyder, at den strøm din husstand ikke selv forbruger, sendes direkte videre i elnettet – uden fortjeneste til dig. Dette kan dog imødekommes med batterier til dine solceller, som kan gemme på den elektricitet, du ikke får brugt.

Ved at investere i batterier til solceller, får du mest muligt ud af dit system, og du kan lagre strøm til de grå regnvejrsdage – bogstaveligt talt.