Hvad er en højvandsslukker?

 

Det er vist ingen hemmelighed, at der i Danmark regner en del, og sommetider regner det så kraftigt, at kloakken udenfor ikke kan følge med. Det kan få konsekvenser for mange boligejere, der må kæmpe med spildevand og oversvømmelser i boligen, ikke mindst i kælderen.

Et højvandslukke sikrer din ejendom for oversvømmelse, når kloakken ude i vejen ikke kan lede vandet væk i tide. Uden en højvandslukker risikerer du, at kloakvandet kommer tilbage og op gennem afløbet i din kælder.

 

Hvad koster et højvandslukke?

 

Et højvandslukke koster for sig selv omkring 2000-2.200 kr. Oveni skal der lægges omkostninger for monteringen og betalingen af en professionel kloakmester. Monteringen er den dyreste del som koster ca. mellem 8-11.000 kr., men skal der monteres et højvandslukke på et toilet koster det snildt mellem 30-40.000 kr. Der er flere måder, hvorpå du kan sikre din kælder mod oversvømmelse, som fx tilbageløbsstop eller pumpebrønd, men et højvandslukke er gennemsnitligt den billigste løsning. Dog ligger der mere vedligeholdelse i at have et højvandslukke, fordi sluserne kan svigte, hvis de ikke vedligeholdes ofte nok eller korrekt.

 

Find en autoriseret kloakmester

 

Det er umiddelbart ikke til at vide, om din kælder er i farezonen for oversvømmelse; det afhænger af, hvor lavt dine kloakrør ligger i forhold til kloakken i vejen udenfor. Dette er noget din kommune kan oplyse dig om, og hvis du opdager, at der er en risiko for oversvømmelse, kan du heldigvis nå at gardere dig. At montere et højvandslukke er ikke noget, du kan gøre selv, så derfor bør du gøre brug af en autoriseret kloakmester til at få monteret dit højvandslukke.