Dårlig kloak koster penge på den lange bane

Som boligejer er det vigtigt, at du passer din kloak! Dårlig vedligeholdelse af kloakken kan nemlig føre til både fugtskader, oversvømmelse og rottebesøg, som i værste fald kan være med til at ødelægge dit hjem. Tøv derfor ikke med at få lavet en tv-inspektion af dine kloakledninger for at være sikker på, at det hele er i orden.

 

Hvorfor fungerer min kloak ikke optimalt?

Undrer du dig over, hvorfor din kloak ikke fungerer, som den skal? I så fald kan der være mange årsager, der er skyld i det. Først og fremmest kan det være, at rørene i kloakken er knækket eller defekte, så spildevandet siver ud af dem. Det kan også være, at din kloak er underdimensioneret, så den derfor ikke altid er i stand til hurtigt nok at få ledt vandet væk. Desuden kan fx rødder eller buske være skyld i, at kloaksystemet ikke fungerer, som det skal, fordi de kan gro og vokse sig store inde i kloakrørene.

 

Det skal du gøre

For at undgå problemerne med din kloak, bør du have fokus på boligens brønde – gerne 2 gange om året, hvor du ser efter, om de trænger til vedligeholdelse. Hvis du har en septiktank, skal den også gerne tømmes en gang årligt ved brug af en slamsuger, så her bør du kontakte en professionel… Og så husk at få lavet en tv-inspektion på dine kloakledninger for at være sikker på, at alt er, som det skal!

 

Væk med rotterne

Rotter har det med at gnave på de danske kloakker og skabe massevis af dyre skader. Når det står slemt til, finder de også vej helt ind til boligerne gennem kloaksystemet, hvor de blandt andet ødelægger hjem ved at gnave i ledninger og kabler. De gør med andre ord intet godt for hverken din kloak eller bolig, så gør gerne, hvad du kan, for at få rotterne af vejen. Med en tv-inspektion af kloakken bør du sikre dig, at dit kloaksystem ikke er fyldt med rotter, der forårsager skader. Tøv derfor ikke med at kontakte en professionel i dag!