Hvorfor skal du vælge en stenterrasse?

De typiske materialevalg til en terrasse står typisk mellem træ eller sten. Begge materialer egner sig utrolig godt til en terrasse.

En stenterrasse har dog mange fordele. En stenterrasse har en længere holdbarhed end træ, da træ har en højere risiko for at tage skade af miljøet, og stenterrassen kræver også mindre vedligeholdelse.

Det er forholdsvist let selv at anlægge en stenterrasse, hvis man vil gøre det til et gør-det-selv projekt og samtidig kan man vælge mellem mange forskellige former of farver af sten, så man kan personliggøre stenterrassen. Derudover er stenterrassen skridsikker i regnvejr, så der er mindre risiko for at falde for både børn og voksne.

 

 

Hvilken slags sten passer til din nye terrasse?

Der findes mange forskellige sten, der egner sig rigtig godt til en terrasse og de mange muligheder gør det muligt at designe og skabe drømmeterrassen til boligen. De typiske valg er tegl/klinker, betonsten eller natursten.

Mange vælger natursten til terrassen, fordi de er smukke, nemme at vedligeholde og utroligt holdbare. Natursten er sten, der er kommet fra stenbrud og er naturligt forekommende stentyper, det vil sige, at de ikke er lavet blandingsmaterialer. Natursten kan bruges på terrasser, indkørsler, trapper, bede, stensætninger, til at lave kroge rundt omkring i haven og til mange andre formål.

Natursten er ikke altid helt lige og med rette linjer. De har ofte konturer, forskellige toner og farver, som gør dem levende og spændende at kigge på, og som afspejler naturen.

Fordelen ved natursten er også, at de er frostsikre og kan bruges både indendørs og udendørs, så du ikke skal bekymre dig om knækkede fliser eller frostvejr.

 

 

Sådan anlægger du en stenterrasse

Som med alle andre gør-det-selv projekter er fundamentet og forarbejdet den vigtigste forudsætning for et godt resultat. Er du i tvivl om, hvordan du skal lægge din stenterrasse, kan du også spørge en anlægsgartner om  hjælp med design og planlægning, så du har en professionel at støtte dig til.

Derfor er det altid vigtigt at sørge for at have et godt underlag. Sørg for, at det er stabilt og lige, at du har den rette fasthed, og det rigtige fald væk fra huset, inden du lægger de første sten.

Grav det rette fundament og brug de rigtige materialer til at sikre underlaget bedst muligt. Når underlaget er på plads, er det tid til at lægge stenene. Brug en rettesnor og et langt vaterpas for at sikre det bedste resultat. Du kan med fordel fordele dine natursten, så mønstre og farver enten passer sammen eller er forskellige, så du opnår enten et ensartet eller varieret mønster, alt efter, hvad der passer til din have.