Sådan kan du slippe af med rotter

Rotter kan være en stor plage for både hus- og gårdejere og skal bekæmpes hurtigst muligt. Hvis du ikke selv kan komme af med dem, kan du kontakte din lokale kloakmester og få hjælp til bekæmpelse af rotter ved opsætning af rottespærre. Tegn på rotter kan være lugt i kloakken, kradse- og pivelyde fra under gulvet eller på loftet, plastik og lignende med gnavemærker eller rottelort. Oplever du disse, ved du, at du har rotter.

 

Det skal du gøre:

Viser det sig, at du har rotter, er der nogle ting, du skal gøre. Først og fremmest er det vigtigt, at du kontakter din kommune. Det er lovpligtigt at oplyse, at du har rotter. Som privat må du nemlig ikke selv lægge rottegift ud eller sætte rottespærrer op. Dette kræver en certificeret montør, der kan gøre det under sikre forhold. Derudover er der dog nogle ting, du selv kan gøre for at komme rotterne til livs. Du må nemlig gerne opsætte fælder med madding frem i din bolig eller på din grund. Dette er dog sjældent nok, og derfor er det altid en god ide at kontakte din lokale kloakmester, så du kan få sat rottespærrer op og få styr på problemet.

 

Tre gode råd til forebyggelse af rotter

De fleste ønsker ikke at have rotter på deres grund. Derfor får du her nogle tips til, hvad du kan gøre for at forebygge rotter:

  • Fjern altid affald og skrammel, så rotterne ikke lokkes til, flytter ind og bruger det som gemmested eller rede.
  • Undgå snævre passager. Placer altid materialer, der står langs husmuren, omkring 30-40 centimeter ud fra bygningen.
  • Læg tunge sten på skraldespanden, så den er tæt tillukket. På den måde begrænset lugten og adgang til føde for rotterne.

Det er vigtigt at forebygge, da rotter trives godt, når først de har slået sig ned.