Fæld ikke et træ, før du har fået styr på dette

 

Hvis du selv går og overvejer at fælde et træ, så skal du huske at have fat på det helt rigtige udstyr. At have det rette træfældningsudstyr er nemlig den nemmeste måde at fælde dit træ på den sikreste og mindst besværlige måde. Det er derudover essentielt at planlægge sin træfældning nøje, inden du går i gang, så du er sikker på fx fælderetningen, og at ingen personer eller objekter, der kunne tage skade, er i nærheden. Det er selvfølgelig også vigtigt at benytte sig af de rigtige træfældningsteknikker, inden du fælder løs!

 

Hvilket træfældningsudstyr skal du bruge?

 

Før du overhovedet roder rundt i kælderen for at finde morfars antikke motorsav frem, skal du være sikker på, at du har styr på træfældningssikkerhedsudstyret! Sikkerheden er nemlig første prioritet, når man fælder et træ. Derfor er det er en rigtig god idé, at du fx anskaffer dig en sikkerhedshjelm i god kvalitet, sikkerhedssko, kevlar; øjen- og høreværn, arbejdshandsker og en partner. Det er dog ikke altid optimalt, at du selv står på træfældningen, og der ville det være en super god idé at få fat på en fagperson, der kan klare det for dig.

 

Hvornår bør du finde en fagperson til træfældning?

 

Hvis du har den mindste tvivl om, hvordan man overhovedet gennemfører hele proceduren - altså at fælde et træ - er det nok nu, du skal have fat i en fagperson. Står du og mangler det rette udstyr, eller er du bare ikke helt sikker på, at du kan fælde træet ordentligt, bør du selvfølgelig heller ikke fortsætte selv. Altså: er du i tvivl, så opsøg hjælp!