Sæt selv lys op i din have

Når det kommer til udendørs belysning, skal du tænke over nogle andre ting end ved din belysning indenfor. Først og fremmest handler det meget om behov. Har du eksempelvis en sti, som leder fra fortov til hoveddør, kan det i nogle tilfælde være praktisk at have ruten lyst op om aftenen og natten – især hvis træer eller anden bebyggelser skygger og gør området endnu mørkere. Det kan også være, at dine behov er mere lystbetonede. Måske har du lige bygget et nyt anneks, som du gerne vil henlede opmærksomhed på, eller måske har du et springvand i haven, som fortjener lidt lys. Uanset dine behov kan du er få gode idéer til praktisk udendørs lys, som tilmed er nemt at sætte op selv.

 

Atria kvadratiske LED-nedbygningsspot

Det første bud på en lyskilde, som egner sig rigtig godt til udendørs brug, er denne model fra Atria. Spottet er en del af Techmars Garden Light-serien, og idet det er en LED-lyskilde, bruger den også betydeligt mindre strøm end almindelige lamper. Spottet er kvadratisk og måler 4,2*4 cm., og det er nemt at installere selv. Det helt særlige ved denne model er, at den kan monteres og virke under vand, og størrelsen gør, at det ikke fylder eller påvirker brugen af haven.

 

Arigo Cool LED-spot

Endnu et LED-spot og denne gang fra Arigo. Med sit strømlignede udtryk passer dette spot ind i langt de fleste haver, og det giver et meget behageligt og praktisk lys, som ikke blænder. Lampen måler 10*9 cm. og rager lidt mere op end den forrige model, men samtidig kan lyskilden også vinkles og tilpasses en smule.

 

X Solar

Den sidste model, der skal fremhæves, adskiller sig markant fra de andre, idet der her er tale om lamper med solcelleteknologi. Kvaliteten i lamperne er tårnhøj, og de er udviklede med tanke på forholdene i de nordiske lande; det vil sige, at selvom dagslyset i perioder er begrænset, lyser de behageligt og rigeligt om aftenen og natten. Denne model kan både fås som stander, til montering på væg og med husnummer, og der er altså rig mulighed for at få den helt rigtige, personlige løsning for dig.