Hvad gør du, når projektet går galt? Se 3 eksempler her

Skrevet af Camilla Struck

Hvis du står overfor et gør-det-selv-projekt, der ikke lige gik efter planen, er der heldigvis hjælp at hente. Selvom det kan virke som om, at projektet ikke kan reddes, kan der sagtens være nogle løsninger alligevel. Her kommer vi med 3 eksempler på projekter, der er gået galt, og hvad du kan gøre for løse problemet.

 

1. En tagkonstruktion fyldt med skum

Nogle gør-det-selv-mænd har forsøgt sig med fugeskum for at lappe et utæt tag. Derfor har de sprøjtet PUR-skum rundt om hver enkelt tagsten, og der er faktisk mange, der tænker, at fugeskum er løsningen på utætte tagsten. Problemet ved at bruge skum er, at skummet har en modsat effekt, end den man ønsker. Man skaber mere fugt med PUR-skum, fordi det over tid opløses og i høj grad suger fugt til sig.

Løs problemet…
…ved at kontakte en professionel med det samme. En fagmand vil formentlig kunne mindske skaden, hvis der ikke er gået alt for lang tid.

 

2. Dit VVS- og kloakarbejde overholder ikke reglerne 

Når det handler om VVS og kloak, er der nogle fastsatte regler for, hvad du må give dig i kast med, og hvad du skal overlade til en professionel. Det er ikke for at støtte op om de professionelle, at reglerne er fastsat. Men det er derimod, fordi du risikerer at lave enorme vand- eller el-skader på din bolig. Det kan i sidste ende komme til at koste rigtig mange penge at udbedre en vandskade, og du kan i værste tilfælde sætte dit eget og andres liv i fare ved elinstallationer.

Løs problemet…
…ved at tjekke Sikkerhedsstyrelsens regler om, hvilke opgaver du må tage i egen hånd – og hvilke du bør afholde dig helt fra.

 

3. Bore og støde på noget, du ikke troede var der

En simpel opgave som at hænge et billede eller spejl op kan faktisk have store konsekvenser for din bolig – i hvert fald hvis du borer et meget uheldigt sted. I værste tilfælde kan du ramme skjulte rør eller elinstallationer.

Løs problemet…
…ved at tjekke din hustegning, så du ved, hvor du trygt kan bore, og hvor du skal være mere forsigtig.

 

En god hovedregel ved gør-det-selv-arbejde

Det er altid en rigtig god idé ikke at gøre noget forhastet. De gør-det-selv-projekter, der lykkedes, er dem, hvor man har gjort sit forarbejde ordentligt. Opsøg eksperten og få hans råd. Research på nettet – der er helt sikkert nogle, der har stået i samme situation som dig. Det er også vigtigt, at du overlader de opgaver, du ikke selv kan løfte, i hænderne på en professionel. Vær realistisk og undersøg situationen nøje, så går du forhåbentlig ikke helt galt i byen. Husk, det er altid bedre at få en professionel til at løfte arbejdsopgaven fra start af end at ærgre sig bagefter, når projektet bliver dyrere end forventet, fordi du er løbet ind i problemer.