Bør jeg overveje hvilken håndværker der reparerer hvad?

Er du blandt de mange mennesker, der har en nabo, en ven eller en bekendt, som kan komme dig til undsætning, så snart hjælp til reparationer mangles? Eller har du i nogle tilfælde fået din murer til at kombinere hans murerarbejde med elektrikerarbejde? Så bør du overveje at læse med her.

Utrolig mange håndværkere har kvaliteterne og egenskaberne til at udføre en bred vifte af forskellige opgaver. Det kan være en kombination af både tømrer, VVS og elektriker arbejde. Det eneste risikable ved dette er, at håndværkerne i nogle fag kræver en autorisering fra staten, der ikke mindst sikrer dig forsikringsgaranti, men også giver dig sikkerhed i forhold til, hvor lært og uddannet din håndværker er til opgaven.

 

De tre autorisationskrævende fagområder

Der findes tre fagområder, hvor håndværkerne kræver autorisation for at udføre opgaven. Virksomhederne får deres autorisation fra Sikkerhedsstyrelsen, der hermed er din garanti for et sikkert, veludført og forsikringsgaranteret stykke arbejde. De tre fagområder er:

  • VVS-arbejde
  • Elektrikerarbejde
  • Kloakarbejde

 

Står du og skal have et stykke arbejde udført, der er indenfor rammerne af ovenstående, så anbefales det i en umådelig grad at benytte sig af en autoriseret håndværker.

 

Hvilke kræver ikke en autorisation?

Blandt fagområder, hvor en autorisation ikke er krævet, findes der en længere række af forskellige håndværk. Det anbefales dog ikke at gå på kompromis med disse, men stadig vælge en mester indenfor faget. Det sikrer dig et kvalitetsfyldt stykke arbejde fra en erfaren håndværker. Blandt de ikke autoriserede fagområder er der:

  • Malerarbejde
  • Smedarbejde
  • Blikkenslagerarbejde
  • Murerarbejde

 

Listen med de fagområder, hvor autorisering ikke er krævet er meget længere, dog er ovenstående listet, da det stærkt tilrådes at finde uddannede fagfolk til også disse områder. F.eks. kan blikkenslagerarbejde, der ikke er udført til perfektion ende med at koste dig en mindre formue. Brug derfor dine penge fornuftigt, og vælg din håndværker med omhu. Det sikrer jer ingen uforudsete omkostninger efter, I allerede har betalt for håndværket.

Virksomhed: Københavns Vandservice