5 sjove spil til garagen/kælderen

Har du god plads i garagen eller kælderen og vil omdanne det til et sted, hvor der er plads til leg? Sådan et multirum eller spillerum er populært hos både børn og voksne, og mange spil kan fungere til alle aldersgrupper. Her får du 5 bud på et sjovt spil, som giver mange timers underholdning.

 

  1. Bordfodbold

Bordfodbold er en klassisk bar-sport disciplin, og noget mange har drømt om at have derhjemme. Nok især mænd, men der er også mange kvinder, der er dygtige til bordfodbold. Bordfodboldborde kan købes i mange forskellige prisklasser og størrelser, og endda nogen der kan foldes sammen, når det ikke bliver brugt.

 

Bordfodbold fås også som et kombi-bord, hvor du kan skifte spillepladen ud med for eksempel pool, bordtennis og hockey. Så har du mulighed for at få flere spil i ét.

 

  1. Bordtennis

Det bliver næsten ikke mere simpelt at sætte bordtennis op, hvis du ikke har et krav om, at det skal være et helt rigtigt bordtennisbord. Du kan nemlig nøjes med et net, to bat og så et spisebord, der sikkert skal være i rummet alligevel, og så kan I gå i gang med kampen.

 

Har du pladsen til det, så er det dog ret fedt at kunne hive et rigtigt bordtennisbord frem. Det kan jo klappes sammen og stilles til siden, når det ikke bliver brugt, og fylder derfor ikke så meget.

 

  1. Pool

Et poolbord hører i den dyre ende af investeringsskalaen, i hvert fald hvis det skal være et solidt bord. Og det gør da oplevelsen lidt federe, at det er et rigtig godt bord at spille på. Du kan måske være heldig at finde et bord billigt på Den Blå Avis, men ellers kræver det nok lidt opsparing at få sådan et bord.

 

En fed detalje ved at få et poolbord er også at anskaffe et scoreboard og holdere til køerne, så det næsten føles som en poolhal. Og så er du ellers klar til mange timers spil!

 

  1. Dart

En dartskive kræver, at der er god gulvplads, så man kan få den rette afstand til skiven. Reglerne foreskriver, at der skal være 2,37 meter fra kastelinje til dartskive, så har du den plads, er det bare med at få sat en dartskive op.

 

Dartskiver fås som de klassiske med almindelige pile, men du kan også få elektronisk dart, som er en klar fordel, hvis børn skal spille med. Her spilles der nemlig med bløde pile, de såkaldte softpile, og derfor kommer der heller ikke skader på væggene, hvis man rammer ved siden af.

 

  1. Beerpong

Beerpong er nok den billigste leg at anskaffe, men også en af de mest frustrerende, fordi det er ret svært! Beerpong har vundet frem på mange barer og til fester, og der findes endda en beerpongliga. Det kan altså fremtvinge lidt respekt at være god til beerpong. 

Du kan finde professionelle beerpong-borde, ligesom der også findes særlige kopper og bolde til spillet, men det behøver du faktisk ikke. Standardstørrelsen for borde er 2,4 meter i længden, 60 cm bredde og 70 cm høje, så et spisebord kan sagtens bruges. Derudover kan du bruge plastikkopper og en bordtennisbold, og så er du godt på vej til at blive en dygtig beerpongspiller!

Tjek at kælderen er fri for fugt

I takt med at danskerne bruger deres kældre til for eksempel hobbyrum og spillerum, kræver det, at der er mere styr på, hvor meget fugt der er. En fugtig kælder giver nemlig grobund for skimmelsvamp, som er et problem for både huset og de mennesker, der bor og opholder sig der. Vælger I at have spillerum i kælderen, så er derfor vigtigt, at den er fri for fugt. Skal spillerummet være i garagen, er det en god idé, at den er opvarmet. Det kan nemt klares ved for eksempel at opsætte en varmepumpe, som både holder garagen varm og tør.

 

Et multirum kan også være løsningen

Står du og skal flytte? Så kan det godt være en god ide at undersøge, om du kan have et rum til både opbevaring af ting og et spillerum mener man hos Boxbudget, og tilføjer "Rummet skal ikke nødvendigvis kun fyldes med flyttekasser. Dem kan du nemt lægge op på hylder, som du hænger oppe tæt på loftet. Så er der både plads til orden og sjov".