Dette skal du tænke på, når du skal vælge nyt tag

Når du skal vælge nyt tag, er der mange overvejelser, der er gode at have. Der er forskellige udtryk, priser og egenskaber, når man taler om tag, og derfor handler det om at finde et tag, der matcher til din ønsker og behov. En god start er, at du starter op med at tjekke op på, hvilket tag du må påføre i nabolaget. Der kan nemlig være forskellige tagtyper og farvekoder, der er krav om skal gå igen. Som udgangspunkt må du gerne selv skifte dit tag som husejer, men vær opmærksom på at tagarbejde er relativt kompliceret, derfor kan det være en god idé at kontakte et erfarent og kyndigt tagdækningsfirma.  

 

Holdbarhed

Der kan være meget stor forskel på holdbarheden af de forskellige tagtype. Det er svært at sige, hvor lang tid et givent tag kan holde, da der er mange faktorer der spiller ind. Det kan for eksempel være vedligeholdelse, vejrforhold, materialernes kvalitet og monteringsarbejdets kvalitet. Derfor kand et være en god idé at fokusere på de kontrollerbare faktorer. Hvis man vedligeholder taget og vælger kvalitetsrige produkter i første omgang, kan man komme rigtig langt. Som udgangspunkt plejer man at sige, at tagpap, zink, kobber og beton er materialer, der har lang levetid. Mens man skal være opmærksom på tykkelsen, hvis man overvejer tagpap. Jo tykkere lagene er, desto bedre holdbarhed.

 

Pris

Man skal selvfølgelig også gøre det op med sig selv, hvor mange penge man ønsker at bruge på det nye tag. I første omgang skal du selvfølgelig undersøge prisen på tagmaterialet, og have in mente at monteringen også koster noget. Monteringsprisen varierer alt afhængig af materialet. Som udgangspunkt plejer man at sige, at plast-, tagpap-, gummi- og stålpladetag er prisvenlige tagbeklædninger.

 

Typer af tag

Nu kommer vi til det store spørgsmål, så hold tungen lige i munden. De mest populære valg er stålplader, tagpap, cementtagsten, eternitplader og teglsten. Som tommelfingerregel plejer man at sige, at det er bedst at vælge den samme type igen, fordi tagkonstruktionen er skabt til en bestemt type tag. Hvis du er på udkig efter alsidighed og fleksibilitet, er tagpap en rigtig god løsning, som du med sikkerhed bliver glad for.