Hvordan vælger jeg det bedste tag? Her er 3 gode overvejelser

Æstetik, funktionalitet og holdbarhed er afgørende parametre, når du skal finde det rette tag for dit hus. Uanset, om du skal have lagt nyt tag på et eksisterende hus, et nyt hus, eller om du skal tilbygge en første-sal og derfor have lagt nyt tag, kan du med fordel gøre dig klogere på fordele og ulemper ved de forskellige tagtyper. Her har du en 3 overvejelser, du bør gøre dig, når du skal finde det rette tag for dig.

 

  1. Hvor meget tid vil du bruge på vedligeholdelse?

Holdbarheden af et tag er ofte forbundet med mængden af vedligeholdelse, det kræver. Hvis du er villig til at bruge noget tid på at vedligeholde taget, kan du ofte spare nogle penge. Ønsker du derimod helt at slippe for vedligeholdelsen, må du også betale mere. 

 

  1. Hvor mange penge vil du bruge på tagbelægning?

Tagtypens kompleksitet er afgørende for prisen på montering. Derudover kommer materialeprisen, som naturligvis varierer imellem materialets kvalitet. Typisk vil kobbertag være den dyreste mulighed, og gummitag, plasttag og stålpladetag er blandt de billigste alternativer.

 

  1. Hvordan ser de nærliggende huse ud?

Tagets æstetik er naturligvis også vigtig, og du kan med fordel kigge på de nærliggende huse - ønsker du f.eks. at huset skiller sig ud på vejen, eller vil du gerne have, at det passer ind? De forskellige tagbelægnings-typer har forskellige udseender, men du kan typisk også vælge mellem flere farver, tagpladestørrelser m.m.

 

Søg hjælp hos en professionel

Mange danskere har ikke selv kompetencerne til at lægge tag, og man bør altid kontakte en håndværker, hvis man ikke selv er kyndig i taglægning. Desuden er det altid en god idé at opsøge professionel hjælp, hvis man har spørgsmål til sine muligheder.

 

Søger du en dygtig tømrer, kan du med fordel kontakte Kim Bours ApS. De har lang erfaring med at tilbyde tagudskiftning til kunder over hele Nordsjælland.