Alt du bør vide om eternittage

Eternittage er langt fra en ny opfindelse. Igennem mange år har eternitplader været utrolig populære til anlægning af tage på både fritidshuse, almene boligbyggerier og parcelhuse. Man betegner et eternittag med eternitplader som fibercementtag, som er opbygget af tynde, sammenpressede lag. Uanset formål har eternittagplader mange forskellige anvendelsesmuligheder. Læs med her, hvis du vil vide mere om, hvorfor eternittage er en fantastisk opfindelse.  

 

Det er vedligeholdelsesfrit

Fibercement er fantastisk! Byggematerialet kræver nemlig ingen vedligeholdelse for at bevare dets styrke og egenskaber. Det er også en af grundene til, at fibercement er så populært i private boliger. Plantevækst og træer tæt på bygning kan dog have indflydelse på tagets funktion og udseende, men begroningerne har ikke stor betydning for nedbrydning af tagdækning. De fleste foretrækker alligevel at få renset deres tag, fordi det ser pænere og mere indbydende ud.  

Du slipper derfor ikke helt fra at fjerne mos fra taget, men det kan heldigvis ordnes hurtigt med en stiv kost.

 

Eternittage er holdbare

Eternittage består af fibercement. Som navnet antyder, består det hovedsageligt af cement, som blandes med fibre. På den måde opnår man langt højere styrke. Fibercement er derfor et ideelt byggemateriale, fordi det er stærkt, men på samme tid let. Tagets stærke overflade er derfor i stand til at modstå det danske vejr i mange år, og grundlæggende er det et rigtig godt produkt.

 

Sundt indeklima  

I løbet af en dag opholder vi os i mange forskellige bygninger, og mange bygninger er meget tætte. Tætheden øger risikoen for fugtophobning, og baner dermed vej for skimmelsvamp. Fibercement lader bygningen ånde, og dermed sikrer det et godt indeklima og risikoen for sundhedsskadelig svampedannelser reduceres markant.

 

Det er miljøvenligt

Endnu et plus ved eternittage er, at det er fremstillet af naturlige og miljøvenlige materialer. De første tagplader af eternit indeholdt asbest, men alle eternittage lagt efter 1988 er heldigvis asbestfrie.

 

Det er brandhæmmende

Udover eternittagets usædvanlige styrke og egenskaber, så er det også brandhæmmende, hvis ulykken skulle være ude. Fibercement er som sagt et let materiale, og det er derfor hurtigere at arbejde med, da det ikke skal forstærkes på den eksisterende tagkonstruktion.   

Du er altid en god idé at kontakte en dygtig tømrer- og snedkermester, når du skal have nyt tag. Hvis du i Frederiksværk, Halsnæs eller Hundested, kan du for eksempel kontakte Rune Anders Tømrer- og snedkermester.