Sådan undgår du arbejdsskader: Vælg det rigtige stillads

Står du overfor for et større og omfattende byggeprojekt, bør kvalitet og sikkerhed være i højsædet. For at få en vellykket proces under et byggeprojekt er det alfa omega at vælge det helt rigtige stillads til formålet, som skaber sikkerhed både for den arbejdende og kunden. Lyder dette allerede nu som en helt uoverskuelig opgave, så kan du hos Helge Frandsen A/S finde alt det information, du skal bruge, om stilladser både til privat og erhverv.

 

Sådan øger du sikkerheden med det rigtig stillads

Et stillads er et hjælpemiddel, som bruges til midlertidigt arbejde i højden. Dette betyder, at der er forbundet mange risici, da det indebærer arbejde i højden, hvor især vejret kan have en afgørende rolle. Derfor er det vigtigt, at du vælger det helt rigtige stillads til dit byggeprojekt, hvor sikkerhed og kvalitet går hånd i hånd. Der findes stilladser til forskellige formål, og det er derfor vigtigt at prioritere, uanset formål. Her er det relevant at have for øje, at valget af det rigtige stillads ikke kun er væsentlig til byggeprojekter. Et stillads kan have andre formål. Snebroer er et stillads, som hjælper chauffører med let at fjerne isflager og sne på toppen af deres køretøjer. Ved endnu en gang at have sikkerheden i højsædet undgår du på denne måde både arbejdsskader og ulykker med sne og is i trafikken. Samtidig er det vigtigt at anvende materialehejs, så man kan fjerne tunge opgaver fra den arbejdendes skuldre, når der skal transporteres meget eller tungt materiale op og ned fra stilladset. Og dermed øger man sikkerheden for den arbejdende.

 

Vælg den rigtige belastningstype

Når du skal vælge et stillads til et byggeprojekt, er det vigtigt, at det kan modstå de forventede belastninger i forbindelse med arbejdet, vejret og arbejdsforholdene. Det er vigtigt, at stilladset emmer af sikkerhed på alle parametre og til alle lejligheder. Derfor vælg det stillads, som passer til den pågældende belastningstype. Her skal du vurdere, hvad stilladset skal kunne holde til. Søger du et facadestillads, som primært anvendes til inspektionsopgaver, skal du vælge belastningstype 2. Søger du derimod et stålstillads, som anvendes til opgaver, hvor det er nødvendigt at opbevare tunge og stort materiale, skal du vælge belastningstype 6. Det er altså altafgørende at vælge den rigtige belastningstype, så du bedst muligt øger sikkerheden og mindsker risikoen for arbejdsskader.