Sådan sikrer du din bolig bedst muligt

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det samme gør højsæsonen for indbrud i Danmark. Det er en ubehagelig følelse at komme hjem til et hus, hvor der har været indbrud, så læs med her og få 6 gode råd til, hvordan du bedst sikrer din bolig.

 

Undgå indbrud, når du er væk

Følelsen af at komme hjem til sin bolig, som nogen har trængt ind i på ulovligvis, er ubehageligt nok i sig selv. Endnu mere ubehageligt er det, når man opdager, at tyven har været igennem ens personlige ejendele og stjålet ting af høj værdi eller affektionsværdi.

Mange danskere oplever hvert eneste år at komme hjem til netop dette scenarie, og Thomas Bagger fra Danmarks største sikringscenter, Bagger Låse & Alarm A/S, mener at en af årsagerne til de mange indbrud i Danmark skyldes, at vi ikke er gode nok til at sikre vores hjem. Nedenfor har vi i samarbejde med Bagger Låse samlet fem gode råd til, hvordan du bedst sikrer dit hjem, både når du skal på ferie og til dagligt.

 

  1. Lad tyven kigge ind gennem vinduerne

Mange danskere tror, at en af de bedste måder at sikre sit hjem mod indbrud på er ved, at trække alle gardiner for, så tyven ikke kan se værdigenstande. Denne metode fungerer dog fuldstændig modsat, da tyven i stedet bliver nysgerrig efter, hvad der mon gemmer sig inde bag gardinerne. Desuden er det tydeligt, at et hus, hvor gardinerne aldrig bliver rullet op – heller ikke i dagtimerne, står tomt.

 

  1. Allier dig med naboen

Hvis du skal væk på weekend eller ferie, kan du med fordel gøre nogle ting, inden du tager afsted for at få huset til at se beboet ud. Lad f.eks. en lille lampe være tændt i stuen, lad legetøj ligge fremme i haven og lad bilen stå i indkørslen. Derudover kan du bede naboen bruge din skraldespand og tørrestativ, tømme din postkasse samt tænde og slukke et par lamper, når de alligevel skal vande dine planter. Indbrudstyven kan nemlig finde på at holde øje med din bolig – så kom dem i forkøbet!

 

  1. Tjek dit nuværende låsesystem

Før du tager væk fra dit hjem i en længere periode, er det en god idé at sikre sig, at ens nuværende låsesystem fungerer som det skal. Er alle yderdøre fornuftigt sikrede? Er låsene slidte? Er der hængelås på skuret? Hvem har ekstranøgler til dit hjem? Du kan også bede en fagmand om hjælp, hvis du vil være helt sikker på, at låsesystemet er som det skal være.

 

  1. Skræm tyven

Uanset om du har et omfattende alarmsystem eller ej, kan du med fordel lade tyven tro, at du har. Klistermærker, der skildrer med alarmer og hunde, får langt de fleste tyve til at stikke af med halen mellem benene, og disse klistermærker finder du billigt i de fleste sikringscentre og utallige steder på nettet.

 

  1. Afmærk dine ting

Skulle uheldet alligevel være ude, og har du fået stjålet værdigenstande, er det nemmere for politiet at opklare tyveriet og skaffe dine ting tilbage, hvis der er mærkater på dine ejendele. Hos dit lokale politi kan du låne et mærkningssæt og derved markere, hvad der er dit.

Bagger Låse kører op til sommerferien en landsdækkende kampagne med gode råd mod indbrud. De har udarbejdet en infografik med 17 gode råd som alle danskere kan få gavn af. Find de gode råd her og undgå at tyven vælger din bolig, når du skal på sommerferie. Forhåbentligt vil så mange som muligt i dit område gøre gavn af de gode råd, så indbrudstyvene ikke har nogen god sommerferie.