Tømrerens bedste råd til ombygning

 

Det er altid en spændende proces at gå i møde, når man står overfor et nyt ombygnings- eller renoveringsprojekt. Der er mange veje at gå, hvilket skaber et åbent arbejdsrum med plads til kreativ udfoldelse. Det kan dog hurtigt blive en udfordring at få det hele til at passe samtidig med, at både budgettet såvel som arbejdsbyrden ikke overbelastes. Du får her en række gode råd til, hvad der er værd at være opmærksom på i forbindelse med en eventuel ombygning.

 

Tømrerens råd til ombygning:

  • Planlægning er alfa og omega. Start med at lav en overskuelig og ikke mindst mulig plan, der er til at føre ud i livet. Vær opmærksom på bestilling af materialer, aftaler med håndværkere, leveringsdatoer m.m. Hvis du er helt grøn ift. Renovering og ombygning kan det være en fordel at inddrage en byggesagkyndig rådgiver.

 

  • Vær omstillingsparat. Der kan opstå et væld af forskelligartede og ikke mindst uforudsete udfordringer, hvorfor det altid er at foretrække at være så forberedt som overhovedet muligt. Det kan selvfølgelig være svært at forberede sig på noget, som man ikke ved hvad er, men det vigtigste er også blot, at man er opmærksom på, at ting ikke altid går som planlagt.

 

  • Sæt dig/jer ind i de byggetekniske regler. Der er en række love og regler, som determinerer, hvad man som privatperson uden relevant uddannelse eller oplæring må foretage selv og hvilke projekter, som en fagkyndig skal være tilknyttet. På den måde undgår du også unødige skader, fejl el.lign.…

 

  • Nyd processen. Forsøg så vidt muligt at bevare overblikket og få det bedste ud af situationen. Selvom diverse udfordringer skulle opstå, er det altid fordelagtigt at opretholde en positiv indstilling til tingene. Forsøg ikke at få tingene overstået hurtigst muligt, da du i så fald risikerer at tage nogle forhastede beslutninger.