Undgå ærgerlige overraskelser, når du handler hus

 

At købe et hus er for mange en drøm, der går i opfyldelse – ligesom salget af et hus tit og ofte er opfyldelsen af en drøm om noget nyt. Hvis du ikke passer på og tager dine forbehold, er der imidlertid risiko for, at drømmen ender ud i et mareridt. Her tager vi dig igennem de vigtigste ting at være opmærksom på, når du handler hus:

 

Skøde/tinglysning

Skødet er kort sagt en kortere version af købsaftalen. Det indeholder de helt grundlæggende oplysninger om handelen såsom: Navne på sælger og køber, ejendommens adresse, købesum og pantehæftelser, offentlige ejendomsvurdering, overtagelsesdagen mm. Skødet viser omverdenen, hvem den retmæssige ejer af ejendommen er. Er skødet tinglyst, giver det desuden køber beskyttelse fra tidligere ejers eventuelle kreditorer eller anden retsforfølgning.

 

Auktionsskøde

Hvis du handler hus på auktion, skal købet registreres. For at modtage det endelige skøde fra Fogedretten, skal du opfylde en række auktionsbetingelser og betale købesummen.  Auktionsskødet er dit bevis for din ret til huset. Hold dig opdateret omkring gældende regler vedrørende auktionshandel med huse samt auktionsskøde for at undgå ærgerlige overraskelser.

 

 Berigtigelse

En berigtigelse af ejendomshandelen er en betegnelse for, at du får en boligadvokat til at godkende og afslutte handelen. Det er ikke en nødvendighed med en boligadvokat, men den fordel du opnår er, at advokaten 100 % er på din side. Advokaten ser handelen igennem og sørger for, der ikke bliver overset noget, der kan have en negativ konsekvens for dig. Selv hvis advokaten overser noget, er du faktisk sikret, da det så vil være advokatens ansvar og dennes forsikring, der dækker skaden. Med en berigtigelse sikrer du dig selv i forbindelse med ejendomshandelen.

 

Køberrådgivning

Køberrådgivning er et must, når du skal ud at købe bolig. For ligesom sælger har ejendomsmægleren til at varetage sine interesser og kommunikere om boligen på en sådan måde, at den kommer til at fremstå så fordelagtig som muligt, så kan du som køber have rigtig godt af at lade en køberrådgiver bistå dig under hele processen. Flere og flere benytter sig derfor af køberrådgivning, når de skal købe en ny bolig. Din køberrådgiver vil typisk være advokat, som har både bred erfaring og er specialiseret viden inden for, hvad man skal lægge særligt mærke til under salg og køb af boliger. Du kan derfor læne dig tilbage, mens køberrådgiveren sørger for en god købsproces, hvor du får mest muligt ud af handelen. Når du har fundet din bolig, kan du f.eks. få indlagt et advokatforbehold i selve købskontrakt, så du stadig kan nå at annullere kontrakten efter underskrivelsen, hvis din køberrådgiver skulle finde uhensigtsmæssige forhold.

 

Læs mere og få den hjælp, du skal bruge

Er du interesseret i at læse nærmere om: Advokatskøde, tinglysning auktionsskøde og berigtigelse, så kan du gå ind og læse nærmere på Advokatfirmaet Linda Andersen. De har ofte hjulpet kunder omkring deres bopæl i København og kan være en mulig boligadvokat for dig, der bor omkring hovedstaden.